duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Baza sportivă de la Pădurice s-a redeschis după șase ani! Bazin ultramodern în centrul Aradului

  de Lucian Dănilă | 4 august 2014, 6:47 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Arădenii au avut posibilitatea în acest weekend să redescopere baza sportivă de la Pădurice, una destinată exclusiv înotului sau poloului, vorbind despre performanță, dar totodată una pe care fiecare dintre noi poate alege dacă dorește să se relaxeze, să facă plajă sau chiar să mânânce bine.

  Șase ani au durat lucrările la bazinul de la Pădurice, dar ceea ce a rezultat este o adevărată bijuterie. „Practic am reconstruit un bazin nou într-unul vechi. Bazinul vechi a fost dat în folosință în 1956, era unul tip Helsinki, dar acum, cel nou îndeplinește toate standardele internaționale atât pentru concursuri de natație cât și pentru jocurile de polo”, spune Gheorghe Biriș, președintele clubului AMEFA, club care administrează bazinul, dar și vechea sală de haltere din locația de la Pădurice. Acum, sub bazin există o adevărată uzină pentru filtrarea apei și menținerea ei la temperatură constantă. „Vechiul bazin funcționa ca un lighean, în sensul că trebuia golit, curățat și apoi iar umplut de fiecare dată când apa nu mai corespundea. Acum, cu noile dotări, nu mai suntem nevoiți să scoatem apa din bazin”, spune Gheorghe Biriș.

  IMG_9283

  Totul s-a facut în parteneriat, în sensul că AMEFA administrează baza sportivă, iar partea de restaurant și hotel este administrată de firma fostului halterofil Adrian Mateaș, cel care practic a și susținut financiar această lucrare. Minihotelul dispune de 10 camere, iar restaurantul, în interior, are undeva la 50 de locuri.

  Gheorghe Biriș nu a știut să ne spună cu exactitate când vom avea ocazia să vedem primul meci de polo la noul și totodată vechiul bazin. „Cu siguranță în această toamnă, dar este posibil ca dacă vremea nu va ține cu noi primele meciuri tot la bazinul de la Polivalentă să le disputăm”, a spus președintele AMEFA.

  Baza arată minunat, iar de acest lucru vă puteți edifica cel mai bine fie vizitând-o, fie urmărind galeria foto de la acest articol. A fost dotată cu turnicheți, gazonul destinat pentru plajă arată foarte bine, bazinul olimpic de asemenea, iar lângă el a mai fost construit un alt bazin, mai mic, destinat copiilor. „În afară de sportul de performanță, la noi se țin și cursuri de inițiere de înot cu antrenori calificați. Un curs durează zece ore a câte 200 de lei, iar din experiență vă spun că promovabilitatea este de cel puțin 80 la sută”, a continuat Gheorghe Biriș. Lângă bazin este o terasă cu mai multe șezlonguri și o terasă unde se poate servi masa. Pentru a face o delimitare între partea de restaurant și bazin, au fost amplasați turnicheți, astfel încât în zona bazinului se poate intra doar cu brățară primită pe bază de abonament.

  IMG_9267

  Ca o noutate, lângă bazin a fost amenajat și un teren de minifotbal cu suprafață sintetică, iar în câteva zile va deveni funcțional și acesta, mai precis din momentul în care va fi împrejmuit.

  De altfel, pe pagina de facebook a clubului AMEFA a fost postat un text în care se pot citi prețurile abonamentelor, text pe care vi-l redăm integral în rândurile de mai jos: „Abonamentele se vand incepand de astazi cu program de Luni-Vineri orele 09:00-17:00 si Sambata si Duminica 09:00-13:00 si costa 250 lei pe sezon avand in vedere ca suntem in luna August. Saptamanal costa 100 lei iar pe doua saptamani 150 lei. Copii cu varsta intre 0-5 ani au intrare gratuita iar pentru cei cu varsta intre 6-14 ani intrarea costa jumatate din pretul abonamentului pentru adulti. Nu exista bilete intrarea se face doar pe baza de abonament. Incepand de miercuri vom avea si cursuri de initiere inot. Va asteptam cu drag!”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai eu daca vreau sa fac abonament si ies de la serviciu la ora 17 ce fac ???? Vreau sa inot 1 ora pana la 18 de ex.Programul mi se pare total aiurea pana la aceea ora,tinand cont ca bazinul se afla in aer liber si vara temperaturile acceptabile incep dupa ora 17( aici ma refer dupa amiaza ).sa inteleg ca e conceput pentru someri si pensionari ? eventual elevi…..pt.cei care lucreaza sigur nu !

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.