vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Băuturi pe care să le încerci cu prietenii la următoarea seară împreună (P)

    de - | 22 martie 2023, 12:57 PM | Advertorial | Recomandările editorilor

    0

    Să fim sinceri: serile cu prietenii sunt mai bune atunci când fiecare bea câte ceva. Distracția e mai bună, râsetele sunt mai zgomotaose și toată lumea se simte bine. Totuși, parcă de fiecare dată când vă vedeți aveți aceeași problemă: nu știți ce să luați de băut. Nu vreți să încercați ceva nou, pentru că nu știți cum o să fie, vreți să luați totuși ceva ce știți că o să fie plăcut de toată lumea, dar parcă nici nu aveți chef de prea multă osteneală.

    Așa că ajungeți să cumpărați cam aceleași lucruri pe care le luați mereu. Ei bine, acest articol este pentru voi. O să venim cu câteva idei de băuturi pe care le puteți încerca data viitoare când sunteți iar împreună. Puteți să faceți din asta chiar tematica întâlnirii: să gustați, încercați și experimentați. Cu măsură, evident. O să încercăm să acoperim băuturi pentru toate gusturile, unele și mai rafinate, iar altele mai aspre și mai dure.

    1. Cabernet Sauvignon

    Cabernet Sauvignon este o varietate de struguri utilizată pentru producerea vinurilor roșii. Această varietate este originară din regiunea Bordeaux din Franța, dar este cultivată pe scară largă în toată lumea, inclusiv în regiunile viticole din California, Chile, Australia, Africa de Sud și multe altele.

    Vinurile Cabernet Sauvignon sunt adesea recunoscute pentru aromele lor puternice de fructe de pădure și fructe negre, cu nuanțe de vanilie, mirodenii și lemn de stejar. Aceste vinuri au o concentrație ridicată de aciditate, ceea ce le face adecvate pentru îmbătrânire și dezvoltarea în continuare chiar și în sticlă.

    Dacă vrei să alegi un vin Cabernet Sauvignon, există câteva lucruri importante de luat în considerare. În primul rând, ar trebui să verifici eticheta vinului și să te asiguri că acesta este produs din 100% Cabernet Sauvignon. Unii producători pot amesteca acest tip de struguri cu alte soiuri pentru a produce vinuri mai ușoare sau mai accesibile.

    În al doilea rând, ar trebui să acorzi atenție anului de recoltă al strugurilor, deoarece acest lucru poate afecta gustul și calitatea vinului. În general, anii de recoltă mai buni sunt considerați cei în care condițiile meteo au fost optime pentru maturarea strugurilor.

    Pentru a bea acest vin, este important să ții cont de temperatura de servire. De obicei, acest tip de vin trebuie să fie servit la temperatura camerei sau puțin mai rece (în jur de 16-18 grade Celsius). Înainte de a servi, ar trebui să deschizi sticla de vin și să o lași să respire timp de cel puțin o oră înainte de a te bucura de ea. În ceea ce privește mâncarea, acest vin se potrivește de obicei cu carnea roșie, brânzeturi puternice și ciuperci.

    2. Whiskey

    Whiskey-ul (sau whisky-ul, în funcție de regiunea de proveniență) este o băutură alcoolică distilată din cereale fermentate, cum ar fi orz, grâu, secară și porumb. Acesta este îmbătrânit în butoaie de lemn, care îi conferă arome și gusturi specifice. Whiskey-ul este produs în întreaga lume, deși cele mai renumite soiuri provin din Scoția, Irlanda, Statele Unite și Canada.

    Dacă vrei să alegi un whiskey, trebuie să iei în considerare mai mulți factori. În primul rând, trebuie să decizi dacă dorești un whiskey single malt sau blended. Single malt înseamnă că whiskey-ul a fost distilat dintr-un singur tip de cereale și a fost produs într-o singură distilerie, în timp ce blended înseamnă că whiskey-ul a fost amestecat din mai multe sortimente.

    De asemenea, trebuie să decizi ce regiune de proveniență dorești să încerci. Fiecare regiune are propriul stil și gust specific. De exemplu, whiskey-ul scoțian este cunoscut pentru aromele sale de turba, în timp ce whiskey-ul irlandez are un gust mai dulce și mai fin.

    Când vine vorba de a bea whiskey, este important să ții cont de temperatura și de modul în care acesta este servit. De obicei, whiskey-ul se servește simplu (fără gheață sau apă), la temperatura camerei sau puțin mai cald. Cu toate acestea, unele soiuri de whiskey se pot servi cu gheață sau cu apă, în funcție de preferințele personale.

    De asemenea, poți bea whiskey-ul într-un pahar de degustare special, numit Glencairn, care ajută la concentrarea aromei și gustului. Atunci când guști whiskey-ul, încearcă să savurezi fiecare înghițitură și să încerci să identifici aromele și gusturile specifice ale băuturii.

    Whiskey-ul poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit în cocktail-uri. Dacă alegi să încerci whiskey-ul într-un cocktail, este important să utilizezi o rețetă care să valorifice gustul și aromele specifice ale whiskey-ului. Ca totul să fie mai familiar, poți începe cu whiskey-uri cunoscute, cum este Jack Daniel’s și abia mai apoi să încerci unele tipuri mai nișate.

    3. Cocktailuri

    Dacă nu ești fanul vinului sau al whiskey-ului, există oricând opțiunea cocktailurilor. Trebuie doar să ai grijă să nu diluezi alcoolul prea tare și să nu fie prea dulci. Chiar dacă amesteci mai multe băuturi, tot timpul va fi una principală, care trebuie să se simtă cât mai bine.

    Poți încerca pentru început Aperol Spritz, preferatul italienilor, Mohito sau Hugo.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.