Bătuți, electrocutați, înghețați în pădure. Mii de oameni sunt prizonieri în butoiul cu pulbere de la granița dintre Polonia și Belarus

  de - | 10 November 2021, 7:48 PM | Internaţional

  0

  captură video Dig24

  Frontiera dintre Polonia și Belarus este un butoi cu pulbere, unde lucrurile pot degenera în orice moment. Miile de migranți care vor să intre cu forța pe teritoriul polonez sunt de fapt prizonieri între trupele celor două țări. În față, polonezii nu au de gând să cedeze, din spate îi presează trupele lui Lukașenko, totul pe un frig cumplit, în pădure, fără ajutor medical, informează Digi24.

  Andrzej Duda, președintele Poloniei: „Analiza situației nu mai lasă loc de îndoială. Regimul din Belarus atacă frontiera poloneză, atacă frontiera UE, într-un mod fără precedent. Este evident că trebuie să respingem aceste acțiuni agresive, ne facem datoria ca stat membru al UE. Trebuie să-i protejăm pe cetățenii Poloniei”.

  Între timp, apelurile polonezilor către imigranți încearcă să-i descurajeze, dar este doar o chestiune de timp până când violențele vor lua amploare.

  „Atenție! Atenție! Granița poate fi traversată doar pe la punctul de trecere a frontierei” – Este mesajul care se aude continuu de două zile, din difuzoarele de la granița cu Polonia și care vizează miile de solicitanți de azil adunați în Belarus, dincolo de sârma ghimpată de la granița cu Polonia.

  Citește mai mult pe Dig24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.