sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bătălia de la Turnu Măgurele! UTA e pregătită. Ne-a interesat ceea ce face Balint, mai mult decât ceea ce spune Balint…

  de Lucian Dănilă | 15 octombrie 2019, 3:40 PM | Sport

  0

  A mai rămas o singură zi până la ceea ce se anunță a fi o bătălie cruntă între Turris Turnu Măgurele și UTA, pe arena din localitatea din Teleorman. Au trecut două săptămâni și jumătate de când UTA nu a mai disputat un meci oficial, iar tot ceea ce a pregătit Gyuszi Balint în acest timp a fost pentru a aduce la Arad toate punctele puse în joc mâine seară.

  Am participat și la conferința de presă la care au participat Balint, dar și jucătorii Alexandru Oroian și Romario Moise. De data aceasta, în fața unui meci între – probabil – cele mai bune echipe din acest start de campionat, ne-a interesat mai mult ceea ce face Balint, decât ceea ce spune Balint sau cei doi jucători.

  „Clasamentul este foarte strâns. De la locul 3 până la locul 9 sunt doar trei puncte. Este important să avem constanță în rezultate. Știm că dacă ne-am câștiga restanțele am fi pe primul loc, dar este o distanță mare până acolo. Cei de la Turris vor face tot posibilul să își mențină poziția de lider, mai ales că distanța dintre ea și locul 2 s-a micșorat în urma rezultatelor de sâmbătă. În parcursul nostru va fi important și factorul psihologic. Înainte de fiecare meci încerc să le transmit jucătorilor că suntem cei mai buni din acest eșalon și nu vorbesc doar de dragul de a vorbi. Cred că jucătorii prezenți în acest moment în vestiarul echipei UTA au o calitate certă pentru acest nivel și trebuie să demonstrăm acest lucru prin rezultate”, spunea Balint.

  Ne-a vorbit puțin și despre schimbările de la Turris, cu Florin Bratu adus antrenor după demisia lui Eric Lincar, dar și despre UTA.

  Apoi ne-am dus la antrenament, probabil ultimul antrenament tematic înainte de bătălia de la Turnu Măgurele. De ce spunem bătălie? Pentru că asta va fi, o bătălie între două echipe care doresc ca la anul să joace pe scena primei ligi. Cine va câștiga această bătălie nu va câștiga și războiul, dar face un pas important spre a se menține în fruntea ierarhiei măcar până la iarnă.

  uta turris 2

  După ce și-a pregătit minuțios ședința de antrenament împreună cu staff-ul format din Cezar Zanfir (antrenor secund), Radu Alexandru (preparator fizic) şi Gabriel Vasiliu (antrenor cu portarii), dar și maseurul „Miki” Tomescu sau medicul Hashem Falah.

  Atmosfera era una de bună dispoziție, iar jucătorii chiar păreau conectați la miza jocului de miercuri. Căpitanul Cipri Rus a urmărit „LIVE” conferința de presă la care a participat și Oroian, iar înainte de antrenament făcea glume pe seama aceasta. Într-adevăr, Oroian părea cam încordat la conferință, dar copilul vorbește foarte bine pe teren și mâine seară probabil ne va arăta acest lucru. După câteva jocuri pe sinteticul de pe Motorul, Balint și-a dus jucătorii pe terenul secund.

  Acolo le-a vorbit acestora. Evident că nu vom scrie tot ce am văzut sau am auzit pentru că deși ne despart câteva sute de kilometri de Turnu Măgurele, suntem conștienți că și fiul lui Liviu Dragnea sau Florin Bratu au acces la aceste informații cu un singur click. Sau „touch”…

  Va câștiga echipa care greșește mai puțin. Turris are în compnență jucători cu calitate de la mijloc în sus, așa cum sunt Silviu Pană, Voicu, juniorul Haită sau atacanții Negruț și Bud. De asemenea, au experiență în fiecare compartiment și își câștigă destul de ușor duelurile unu la unu. Călințaru este un jucător cu aport decisiv uneori”, le spunea Balint jucătorilor.

  Apoi, Balint a trecut la lucruri mai motivaționale: „Să îmi spună cineva acum dacă nu crede că putem câștiga acest meci”. Evident că au tăcut toți. Chiar au lăsat impresia că pot. Înainte de a trece la ședința propriu zisă de pregătire, Balint a spus pe un ton convingător: „Vă dau în scris că sunteți mai buni decât ei”.

  Apoi, frâiele au fost preluate de preparatorul fizic Alexandru Radu. Ne aducem aminte de el de la un meci disputat la Șiria, meci pe care UTA l-a câștigat cu 4-0 contra celor de la Metalul Reșița. Îl confundam atunci pe Radu cu fostul fundaș al arădenilor, Ionuț Bălan. La acel meci, Adrian Petre reușea un hat-trick. Ce atacant…

  După câteva exerciții de încălzire și jocuri cu mingea în care Rus și compania fie evitau, fie driblau… „maimuța”, timp în care portarii săreau din bară în bară sub supravegherea lui Gabi Vasiliu, Balint și Cezar Zanfir au împărțit lotul în două grupuri pentru a pregăti atât faza defensivă cât și acțiunile de atac.

  Din nou ne vom abține de la a da detalii despre ce anume a pregătit Balint și staff-ul său pentru acest meci, dar după ce am văzut parcă avem o presimțire: UTA va marca cel puțin două goluri și suntem aproape convinși că unul dintre ele va fi marcat de Buhăcianu. Dar vom scrie detaliat despre asta după meci. De altfel, UTA este singura echipă din Liga 2 care a marcat în fiecare meci până acum, în actualul campionat.

  Ce ne-a plăcut a fost faptul că pentru Balint și staff-ul său chiar contează fiecare jucător. În timp ce Isac și Miculescu erau plecați la lotul național U19, de la ședința de pregătire au lipsit și Bogdan Stancu sau Sorin Bustea, care aveau un program separat după accidentările suferite. Se vedea cu ochiul liber calitatea pe care o au unii jucători ca Rus, Buhăcianu, Melinte sau Alex Ioniță, dar totodată am remarcat și disponibilitatea la efort a unor fotbaliști ca Lorenzi, Andrei Rus, Florin Ilie, Șeroni sau chiar juniorii Hrezdac, Deta și Gavrilă. Ne-a plăcut și atenția care i s-a acordat lui Vulturar, cel mai tânăr din lot, jucător pe care Balint deși se bazează mai puțin acum, vede în el un fotbalist cu un potențial enorm la cei 15 ani.

  uta turris 4

  Au fost repetate tot felul de scheme de joc, dar s-a lucrat și cu fundașii în condiții de adversitate. Așa cum am mai scris, vom scrie despre astea după jocul de la Turnu Măgurele.

  Și pentru că am scris nu demult despre Balint, care pentru noi este „antrenor și gentleman”, cred că trebuie notată și o normalitate care pare anormală pentru fotbalul din România. Timp de o oră și jumătate nu am auzit o înjurătură pe terenul al doilea de la Motorul.

  Turris Turnu Măgurele – UTA se dispută mâine de la ora 19.30 și va fi transmis în direct la Digisport.

  PS: Încă un detaliu care spune multe despre încărcătura jocului de mâine, timp de două ore cât am stat la arena Motorul, nimeni nu a vorbit nimic despre „Derby-ul Vestului” care se dispută duminică, de la ora 11, la Arad în compania celor de la ASU Poli.

  liga 21

  liga 23

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.