ExclusivBătaie generală cu bâte și săbii într-un cartier din Arad. Un polițist aflat în timpul liber, care încerca să calmeze spiritele, a fost prins la mijloc | Video

  de Andrei Fuliaș | 2 martie 2019, 12:11 PM | Știri Arad

  10

  Plânsete, țipete, înjurături, amenințări și zgomote de geamuri sparte. Asta s-a auzit vineri seara, între blocurile de pe strada Tarafului, din municipiul Arad, unde două clanuri de romi s-au luat la bătaie. Totul ar fi pornit, spun sursele noastre, de la un sărut dintre o fată în vârstă de aproximativ 12 ani și un băiat în vârstă de aproximativ 20 de ani. De aici și până la un scandal monstruos a fost cale foarte scurtă.

  Conflictul a izbucnit în jurul orei 21:00, implicate fiind, cum spuneam mai sus, două clanuri de romi din zona Tarafului. Vorbim despre clanul Sau și clanul Covaci. Totul a plecat, din informațiile pe care le deținem, de la faptul că un băiat de 20 de ani din clanul Sau s-a sărutat, la colțul blocului, cu o fată de 12 ani din clanul Covaci. Cei doi „iubăreți” au fost surprinși de familia fetei, care l-au luat la pumni pe băiat. Ulterior, cei din familia fetei s-au dus acasă la băiat, să-i ceară socoteală tatălui acestuia. Doar că, așa cum îi șade bine oricărui clan, aceștia s-au dus porniți pe scandal, lăsându-și mașina după colțul blocului, încărcată cu bâte și o sabie.

  Între timp, în conflict a intervenit (obligat oarecum moral, dar și de Legea 218/2002) și un polițist aflat în timpul liber, pentru a calma spiritele și pentru a stinge scandalul. Lucru pentru care merită felicitat, mai ales dacă ținem cont de împrejurări și de cine erau cei implicați. Pentru moment, polițistul a reușit să-i potolească pe cei din clanurile Covaci și Sau. Însă după câteva minute, cei implicați au fost incitați din nou de țipetele unor femei ieșite pe geamuri ca să ia și ele parte la „circ”.

  Preț de câteva zeci de secunde, părea că acest conflict s-a stins, însă cei din clanul Covaci plecaseră doar până după colț, pentru a-și lua bâtele și sabia din mașină. S-au întors puși pe bătaie. Din nefericire, inclusiv polițistul bine intențioant și care spera să aplaneze conflictul a încasat niște pumni și picioare de la cei implicați. S-au spart și geamurile casei scărilor de la blocul 6.

  În cele din urmă, conflictul s-a stins odată cu ajungerea la fața locului a unor echipaje de poliție. Însă se pare că o parte din cei care au pornit acest scandal au apucat să fugă. Aceștia au fost identificați ulterior de polițiști.

  Am luat legătura și cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, pentru a vedea ce măsuri s-au luat în cazul acestui conflict.

  „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/91, de asemenea fiind efectuate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor izbucnirii conflictului și pentru luarea tuturor măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, pentru Special Arad.

  Atenție, materialul video de mai jos conține imagini care vă pot afecta din punct de vedere emoțional!

  P.S. – La începutul materialului video, se vede cum polițistul civil (îmbrăcat în negru), încearcă să-i potolească pe cei implicați, însă acesta este luat la pumni și picioare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Le-a dat primaria locuinte sociale. Pe gratis.
   Blocurile alea sunt construite din impozitele noastre.
   Sa-i scoata afara pe batausi. Ca sint destuli tineri fara locuinta care muncesc si-si vad de treaba lor. Astia de ce nu sunt ajutati.
   Ar trebui ca statul sa nu sprijine putorile si batausii.

   +46 voturi
   +1
   -1
  2. Oare cat o sa le mai permitem acestor paraziti sa faca ce vor in tara asta , copii stau in spitale in conditii insalubre iar tiganii sunt tinuti in blocuri noi construite din banii oamenilor cinstiti , oare cat o sai mai tinem in brate pe jegosii astia , oare cat timp vor mai primii maimutele astea ajutor social , casa gratis , masa gratis la cantina plus multe alte facilitati iar omul de rand ajunge sa-i ia banca apartamentul sau casa si e umilit zi de zi de catre Statul Roman iar mizeriile astea care nu vor sa evolueze sunt pupate in cur pentru ca sunt buni votanti

   +28 voturi
   +1
   -1
  3. Nu inteleg cum toti tigani puturosi..drogati si alcoolici. ..primesc locuinte sociale..iar oamenii de calitate cu copii si care muncesc se chinuie pe chirii de sute de euro….
   De ce nu ii scoate primaria afara pe cei care fac scanald si nu pot sa se comporte civilizat?
   Auzi..clanuri….
   Masini..sabii..figuri..afara cu ei fratilor!!!!
   Sunt destui oameni care au nevoie de locuinte si nu au unde locui….
   Cum sa ajuns catoti.asistatii sociali si toti tiganii sa primeasca locuinte..pe care le si distrug ulterior…
   Cum li se permite sa locuiasca acolo si sa terorizeze pe toata lumea..care supravietuieste printre ei????
   Unde traim????

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.