A scăzut cofinanţarea pentru proiectele europene ale IMM-urilor din judeţul Arad

  de - | 16 December 2022, 7:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  În această săptămână, la Timişoara, a avut loc, timp de două zile, prima şedinţă a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, pe ciclul de finanţare 2021-2027.

  În cadrul acestei şedinţe de lucru, s-a găsit o soluţie pentru stimularea absorbţiei fondurilor europene a întreprinderilor mici şi mijlocii din vestul României. Iniţial, cofinanţarea propusă era de 25% pentru judeţele Arad şi Timiş, având în vedere gradul de industrializare a celor două judeţe.

  La solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, s-a realizat o analiză mai detaliată a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene de către întreprinderile mici şi mijlocii arădene, ajungându-se la concluzia că scăderea cofinanţării ar putea contribui la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. Acesta a fost scenariul pentru care a pledat şi pe care l-a susţinut Iustin Cionca. În urma dezbaterilor, s-a decis ca pentru întreprinderile mici şi mijlocii din judeţul Arad cofinanţarea obligatorie a proiectelor să scadă de la 25% la 17%. Astfel, firmele vor beneficia de cele 8% în plus, ceea ce pentru bugetele lor reprezintă un mare câştig. Practic, este vorba de încă 8% care pot fi folosiţi pentru investiţii, în principal în echipamente, utilaje, dezvoltarea afacerii.

  „Mulţumesc echipei ADR Vest care a înţeles argumentele mele şi care a luat în considerare propunerea noastră de reducere a cofinanţării pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Important este ca fondurile europene să ajungă la aceste companii, pentru că ele sunt adevăratul motor de dezvoltare economică a comunităţilor, în special cele de dimensiunea oraşelor din judeţul Arad. Am încredere că şi firmele vor fi astfel mai interesate să aplice pentru proiecte de finanţare, aşa cum administraţia judeţului o face cu mult succes, în ultimii ani”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.