miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Barbados s-a „lepădat” de Regina Elisabeta a II-a ca șef de stat și a numit-o pe Rihanna „erou național”

  de - | 30 noiembrie 2021, 8:44 AM | Internaţional

  0

  Captură video (foto: LiveNOW from FOX / YouTube)

  Barbados a renunțat la regina Elisabeta a Marii Britanii ca șef de stat, devenind marți o nouă republică, cu primul său președinte, și rupând ultimele legături coloniale rămase după aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave englezești pe această insulă din Caraibe, transmite Reuters, citat de HotNews.

  La miezul nopții, noua republică s-a născut în uralele a sute de oameni care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul național al Barbadosului a fost cântat într-o Piață a Eroilor plină de oameni.

  Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a stat în picioare, sumbru, în timp ce steagul regal al reginei Elisabeta a fost coborât și a fost declarat noul Barbados, un pas care – speră republicanii – va genera propuneri similare în alte foste colonii britanice care o au pe regină ca suverană.

  Rihanna, erou național în Republica Barbados

  După un spectacol de dans și muzică barbadiană, completat de discursuri care celebrau sfârșitul colonialismului, Sandra Mason a depus jurământul în calitate de prim președinte al Barbados.

  Cântăreața Rihanna, originară din Barbados, a participat, de asemenea, la ceremonie și a fost declarată erou național.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.