luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Banner-ul „arogant” de la Chișineu Criș a fost dat jos și s-ar putea să dea naștere unor dezbateri publice între primar și contracandidați

  Titlul principal: Un banner „arogant” încinge spiritele la Chișineu Criș. Primarul în funcție, la cuțite cu un fost coleg din PNL

  Se ascut cuțitele la Chișineu Criș, unde primarul Flavius Chereji apare zâmbind pe un banner tocmai deasupra firmei rivalului său, Ovidiu Guleș.

  Nu e nimic nou ca într-un partid să existe scindări, le avem și la Arad, dar parcă în municipiu „luptele” se dau în spatele ușilor închise, în timp ce la Chișineu Criș cărțile se joacă pe față. Într-un fel, ceea ce se dorește a fi o demonstrație de putere s-ar putea să aibă un efect invers.

  Cum spuneam, un banner electoral cu imaginea primarului în funcție, Flavius Chereji, a fost montat chiar pe clădirea la parterul căreia funcționează firma Universal Criș, afacere crescută de Ovidiu Guleș, un consilier local care nu demult făcea parte din PNL. Acesta s-a retras de curând din partidul liberal, anunțându-și candidatura la primărie din partea Reper.

  Am luat legătura cu primarul Flavius Chereji să vedem dacă banner-ul electoral a fost montat la indicațiile acestuia sau dacă a fost o simplă eroare:

  „E un proprietar privat care mi-a dat acceptul să pun banner-ul ăla. E un afiș de promovare, nu e nimic electoral că nu e cu «Votați», nu e cu nimic. Domnul Guleș, care a luat foc când a văzut, are impresia că tot orașul e al lui și numai el pune ce vrea el și unde vrea el. Campania electorală trebuie să se joace corect. Fiecre candidat are dreptul să-și pună banner-ul unde are aprobarea cetățenilor.

  Nu e nici un scandal, părerea mea, adică el crede că are dreptul să pună oriunde, și noi toți ceilalți șase nu avem voie să punem. Adică nu e corect. Am stat de vorbă și cu dânsul, i-am explicat care e situația, că până la urmă tot așa putea să pună cel de la PSD sau UDMR-ul… Adică nu mi se pare deloc scandal. Eu am discutat cu cetățeanul, mi-a dat aprobare să pun banner-ul acolo, nu înțeleg de unde apare scandal în treaba asta”, ne-a declarat Flavius Chereji.

  Întrebat dacă va da jos banner-ul, primarul ne-a spus că: „O să-l dau jos când se termină precampania, nu acuma”.

  L-am contactat și pe Ovidiu Guleș, candidat la primărie din partea Reper pentru a vedea și cealaltă parte a poveștii:

  „Minciuni. Nu am discutat cu el. Și ieri m-a sunat cineva și mi-a spus că i s-a spus că a vorbit cu mine Nu este adevărat. El trebuia să ceară aprobarea locatarilor, între care eu și alte patru familii. A cerut de la o singură persoană, căreia i-a spus că vrea să facă o reclamă pentru primărie, nicidecum un banner din acela. Persoana a și spus că vrea să dea jos banner-ul. Eu văd un lucru negativ”, a conchis Ovidiu Guleș.

  UPDATE

  Patru zile. Atât a rezistat banner-ul afișat de primarul Flavius Chereji pe clădirea unde un rival de-al său, fost coleg penelist, are deschisă o firmă.

  Deși ne-a spus că are acceptul cetățeanului de a pune o reclamă electorală, se pare că acesta și-a retras acordul, drept urmare bannerul a fost dat jos astăzi, imaginile fiind făcute publice pe o rețea de socializare.

  Ovidiu Guleș ne-a declarat că speră că de-acum se va intra în normalitate, iar campania electorală se va desfășura în mod normal. Acesta ne-a mai spus că este pregătit și deschis la dezbateri publice, alături de ceilalți contracandidați.

  L-am contactat și pe primarul Flavius Chereji care ne-a spus că nu are nimic împotrivă că s-a dat jos banner-ul, iar referitor la ceea ce s-ar putea întrezări la orizont, și anume o dezbatere publică pe model american cu set de întrebări pentru candidați și un moderator ne-a declarat că nu știe exact acum să ne răspundă, dar că, în principiu ar fi de acord: „Nu văd de ce nu. Așa… între mine și el… o să-l sun”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă n-ar fi grețos, ar fi demn de o comedie grotescă ! Cum se mai dau cu curu’ de pământ în avanpremiera alegerilor . Boală națională , incurabilă , coane Fănică , de la ’48 ! Totuși , celor cu IQ puțin peste medie , li se adresează cineva ? Sau , rămânem la infinit , în aceleași lături ieftine ?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.