marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se încearcă obținerea banilor europeni pentru modernizarea Laboratorului de Microbiologie Medicală

  de Raluca Medeleanu | 21 iunie 2024, 4:34 PM | Administraţie | Sănătate | Topic special

  2

  Un nou proiect în domeniul sănătății, pregătit de Consiliul Județean pentru a fi aplicat în vederea obținerii de finanțare europeană. De această dată este vorba de modernizarea Laboratorului de Microbiologie Medicală, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, o investiție care este calculată la aproximativ 6 milioane de lei.

  La ultima ședință CJ, consilierii au aprobat documentația pregătită pentru a solicita finanțare în vederea modernizării Laboratorului de Anatomie Patologică, estimată la 5.031.212,18 lei (TVA inclus).

  Acum, pe ordinea de zi a următoarei ședințe, care va avea loc în 27 iunie, se regăsește documentația pentru modernizarea Laboratorului de Microbiologie Medicală, estimată la 5.841.039,18 lei (TVA inclus).

  Ambele solicitări de finanțare vor fi aplicate în cadrul Programului de Sănătate „FEDR”.

  În cazul Laboratorului de Microbiologie Medicală, Consiliul Județean intenționează odată cu obținerea finanțării să achiziționeze aparatură performantă care să poată identifica mai eficient infecțiile, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la alte clinici.

  „Laboratorul de Microbiologie Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad asigură servicii medicale de laborator cu scopul de a furniza informații pentru diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor sau pentru evaluarea stării de sănătate a populatiei.

  În prezent, din cauza dotării necorespunzătoare și insuficiente a Laboratorului de Microbiologie Medicală al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, populația are acces limitat la servicii medicale de diagnostic complexe și de calitate, pacienții fiind îndrumați spre alte centre și clinici medicale, situație care implică timp și costuri materiale suplimentare pentru pacient (…).

  Dotarea cu echipamente performante, automatizarea proceselor, asigurarea trasabilității și transparenței procedurilor contribuie la scăderea riscurilor de producere a infecțiilor asociate asistenței medicale care cresc considerabil costurile economice prin prelungirea spitalizării, creșterea perioadei de incapacitate de muncă, utilizarea crescută a antibioticelor și a altor metode de tratament, precum și necesitatea unor teste suplimentare de diagnostic.

  Se vor achiziționa echipamente de ultimă generație, cu un grad cât mai mare de inovare în domeniu, care să permită identificarea rapidă a infecțiilor, pentru a reduce și elimina riscurile evitabile prin măsuri de prevenire și control, precum și asigurarea unui proces de sterilizare eficient, corect și performant”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre care va fi aprobat de consilieri.

  •  Citește și: Consiliul Județean vrea să doteze, prin fonduri europene, Laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Județean · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ==VREM FAPTE NU VORBE == SA MEARGA HAHALERELE DE LA CJ ARAD LA SATU MARE SAU BISTRITZA SA VADA CUM ARATA UN SPITAL JUDETZEAN – IN OGLINDA CU SPITALUL UNIVERSITAR AKH VIENA == INCLUSIV SALA DE OPERATZIE PT TRANSPLANT AU . DAR EI N AU FANARIHOTZI LA CONSILIUL JUDETZEAN == TRAIASCA FANARIHOTZII ARADULUI == BA CIONCA –HEMATOLOGIA DA CONSULTATZII IN BECI == SI VOI PUNETZI PAVELE SI PANSELUTZE DE IARNA == SCARBA MI E ==

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.