marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean vrea să doteze, prin fonduri europene, Laboratorul de anatomie patologică de la Spitalul Județean

  Laboratorul de anatomie patologică

  5 milioane de lei este suma estimată pentru dotarea Laboratorului de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean Arad, din care Consiliul Județean va încerca să obțină o mare parte finanțare europeană. Solicitarea de finanțare va fi depusă la FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).

  Consilierii județeni au aprobat joi, 13 iunie, un proiect de hotărâre cu documentația necesară acestei solicitări de finanțare care va fi depusă de Consiliul Județean în cadrul Programului Sănătate, pe obiectivul specific intitulat „Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FEDR)”.

  Proiectul ar reduce și timpii de așteptare pentru analizele bolnavilor de cancer

  Modernizarea laboratorului va veni în sprijinul pacienților care suferă de cancer, prin îmbunătățirea serviciilor și reducerea timpului de așteptare.

  „Odată cu extinderea paletei de servicii anatomopatologice, va fi posibilă activitatea completă în regim ambulatoriu, cu scurtarea la maximum a timpului de așteptare între obținerea materialului biologic în ambulatoriul integrat (biopsie, incizională/excizională chirurgicală) și diagnosticul histopatologic completat de profilul imunohistochimic/molecular, acolo unde este cazul. Realizarea acestor pași într-un singur laborator, pe lângă reducerea timpului de diagnostic, permite și managementul eficient al biopsiilor cu material tumoral redus, scutește pacientul de drumuri și amânări ale instituirii terapiei, care survin de obicei în procesul laborios de diagnosticare oncologică al pacientului din România”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii județeni.

  Dacă va fi acceptat spre finanțare, din proiectul de hotărâre reiese că suma totală la care este calculată investiția s-ar ridica la 5.031.212,18 lei – TVA inclus, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Arad ar fi de 100.624,24 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce tot timpul trebuie să afișă ceea ce „VREA SĂ FACĂ” clasa politică si Administrația ?
   De ce nu învățăm să publicăm DOAR CE „A FĂCUT” DEJA clasa politică și Administrația ?
   .
   Și eu VREAU să trăim într-o lume mai bună, cu politicieni ÎN SLUJBA CETĂȚEANULUI, cu instituții ale statului, corecte și funcționale, cu un nivel de trai ridicat pt populația muncitoare, nu numai pt șmecheri, infractori și lichele, etc. , deci și eu „vreau” multe…; dar credeți că se vor înfăptui ceva din ele?
   Nici de unele…!
   .
   Cam la fel și cu „ce vor” reprezentanții noștri ALEȘI !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.