miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  BAC-ul continuă cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă

  de Special Arad | 26 iunie 2018, 8:31 AM | Educaţie

  0

  Absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

  Testarea va fi susţinută la maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană, notează Agerpres.

  Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c), iar ultima probă scrisă din această sesiune – cea la alegere a profilului şi specializării – E)d) – este programată joi.

  Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

  Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 – 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

  Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

  Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

  Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.