Azi, Teo Peter, cofondatorul trupei Compact ar fi împlinit 63 de ani. Viața i-a fost curmată de un pușcaș american, în urmă cu 13 ani

  de - | 11 aprilie 2017, 12:12 PM | Music

  0

  Basistul şi fondatorul trupei Compact, Teo Peter, şi-a pierdut viaţa în dimineaţa zilei de 4 decembrie 2004, într-o sâmbătă, când puşcaşul marin Cristopher Robert VanGoethem, urcat băut la volan, nu a acordat prioritate la intersecţia străzii Polone cu Bulevardul Dacia, spulberând taxiul în care se afla muzicianul.Vinovatul nu a fost pedepsit nici până astăzi, ascunzându-se sub „pălăria“ imunităţii diplomatice. Taximetristul a scăpat cu viaţă, refuzând însă să se deplaseze la proces în Statele Unite ca să depună mărturie.

  Potrivit informaţiile furnizate atunci de Poliţia Capitalei, etilotestul făcut cetăţeanului american arată o valoare de 0,09 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Christopher R. VanGoethem, atunci în vârstă de 31 de ani, a fost trimis imediat în SUA, la baza militară din Virginia de care aparţinea. VanGoethem a scăpat de acuzaţia de omor, în urma unui proces derulat în Statele Unite. La 1 februarie 2006, Curtea Marţială din statul Virginia l-a găsit vinovat pe american de adulter (n.r.- în momentul accidentului, acesta se afla în maşină cu iubita sa, deşi era căsătorit), achitându-l însă pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă în legătură cu moartea muzicianului român Teo Peter.

  VanGoethem a mai fost găsit vinovat de declaraţii oficiale false în faţa anchetatorilor şi de obstrucţionarea justiţiei, pentru toate acestea primind o scrisoare de mustrare. Teo Peter a fost îngropat pe 7 decembrie 2004 în cimitirul din Mănăştur din oraşul său natal Cluj-Napoca. Mormântul lui Teo se află la 10 metri distanţă de mormântul unui alt celebru muzician clujean, Iuliu Merca, liderul formaţiei Semnal M.

  Ultimul pahar, ultimele aplauze…

  În seara fatidică, Teo Peter a ciocnit un pahar de vin cu prietenii săi pentru a sărbători reuşita ultimului festival „Rock in my heart“, al cărui organizator fusese. 4 decembrie 2004, ora 2.00 noaptea. După terminarea evenimentului, Teo Peter a mers cu vărul său Marius Iepan, cu prietenul Berti Barbera şi cu alţi camarazi să sărbătorească la un restaurant prin zona Piaţa Gemenii. Deşi se făcuse destul de târziu, Teo refuză invitaţia vărului său care tot insistă să-l ducă acasă, spunându-i că şi-ar dori să mai stea vreo oră şi că, ironia sorţii, va lua un taxi.

  Orele 4.00-4.30 dimineaţa. Teo cheamă un taxi şi pleacă împreună cu Berti Barbera care coboară primul din maşină. Fondatorul trupei Compact rămâne în maşină şi, conform traseului, ar fi trebuit să meargă şi el spre casă, undeva prin cartierul Tei. Îşi aminteşte însă că a rămas la el telefonul unui partener de afaceri italian. Aşa că se întoarce la Casa Vernescu să lase telefonul. De acolo, cheamă un alt taxi să îl ducă acasă. Nu mai ajunge niciodată, căci pe Bulevardul Dacia, la intrarea în intersecţia cu strada Polonă, Teo Peter a spus adio vieţii la numai 50 de ani. Azi, 11 aprilie, Teo Peter ar fi împlinit 63 de ani. Comandantul Detaşamentului Puşcaşilor Marini de la Ambasada SUA la Bucureşti conducea un autoturism Ford Expedition. Nu acordă prioritate taxiului în care se afla Teo Peter şi îl loveşte în plin.

  sursa: adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.