joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  A fost inaugurat cel mai înalt turn din Japonia. În clădirea Azabudai Hills urmează să muncească 20.000 de angajați

  de Special Arad | 25 noiembrie 2023, 4:03 PM | Internaţional

  0

  (foto: Agerpres)

  Cel mai înalt turn din Japonia – Azabudai Hills – a fost inaugurat la Tokyo şi are 330 de metri înălţime, cât Turnul Eiffel, relatează AFP, potrivit News.ro.

  Un adevărat ”oraş în oraş”, în turn urmează să muncească 20.000 de angajaţi ai unor birouri şi 3.500 de locuitori, a anunţat vineri într-un comunicat grupul imobiliar japonez Mori Building, care speră să atragă peste 30 de milioane de vizitatori pe an.

  Japonia este însă departe de ”culmile” atinse de zgârie-nori n alte părţi ale Asiei şi Orientului Mijlociu.

  Unul dintre motive este riscul foarte mare de seisme în arhipelagul nipon, care obligă construcţiile foarte înalte să respecte norme extrem de stricte şi să fie dotate, de exemplu, cu o bază largă, care să-i asigure stabilitate.

  De aici şi aspectul adesea masiv al zgârie-norilor japonezi.

  Torch Tower, înalt de 390 de metri, urmează să fie finalizat în 2027-2028, la Tokyo.

  În capitala japoneză se află una dintre cele mai înalte structuri din lume – Tokyo SkyTree -, un turn nelocuit cu o înălţime de 634 de metri, inaugurat în 2012.

  Poți să citești și: Japonia versus Dacia! Două culturi radical diferite se vor ciocni la Arad în această toamnă. Detalii din culisele festivalului „East Meets West”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.