Avocat trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență!

  de Special Arad | 7 septembrie 2014, 11:09 AM | Naţional

  0

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: 
  CHIVARI HORIA IOAN, avocat în cadrul Baroului Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă 
  TUKACS DOREL VASILE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă 
  În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt : 
  În perioada iunie – august 2011, inculpatul Chivari Horia Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor, prevalându-se de influenţa avută asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, a pretins suma de 20.000 euro şi a primit suma de 24.000 euro de la o persoană denunţătoare, sub pretextul că sumele de bani vor fi remise judecătorilor implicaţi în soluţionarea cauzei penale privind pe inculpatul Tukacs Dorel Vasile (concubinul persoanei denunțătoare), promiţând că-i va determina pe aceştia să pronunţe hotărâri favorabile, în sensul punerii în libertate a inculpatului Tukacs Dorel Vasile. Persoana denunţătoare a fost determinată să remită banii în scopul sus menţionat, de către inculpatul Tukacs Dorel Vasile, la acel moment fiind arestat preventiv şi condamnat în primă instanţă de Judecătoria Satu Mare la pedeapsa închisorii, în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj (trei fapte) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție Bihor. 
  Amintim că, inculpatul Chivari Horia Ioan a fost trimis în judecată într-un dosar separat, pentru fapte similare, la data de 11 aprilie 2013 (detalii comunicat nr 321/VIII/3 din 11 aprilie 2013).
  La data de 13 februarie 2014,, inculpatul Chivari Horia Ioan a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (detalii comunicate-hotărâri de condamnare din 13 februarie 2014)
  Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.