vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Avertizare către călătorii CTP-ului și atenționare către conducere! Ce sistem e acesta? (FOTO+VIDEO)

    de Mihai Todoca | 30 ianuarie 2017, 12:47 PM | Recomandările editorilor | Strada

    0

    De câțiva ani încoace, conducerea CTP-ului a introdus compostoare noi. Acestea ștanțează biletul cu ora curentă și îi acordă o valabilitate de o oră. Acest compostor a fost introdus pentru a se evita cazurile din trecut, când un bilet era compostat și lăsat pentru alții care urcau și nu aveau bilet. O metodă bună pentru a-i indentifica pe cei care circulă fără bilet și de a-i motiva pe alții să își cumpere bilet.

    Ca orice lucru din CTP, această implementare a fost făcută pe jumătate și prost deoarece încă există compostoare vechi, mecanice care perforează biletul și culmea, în același tramvai!

    Ce ar trebui să facă călătorii atunci când în același tramvai se află montate ambele tipuri de compostoare? Bubă mare, domnule sau, mai bine zis, domnilor de la CTP! Deoarece, în cazul prezentat în video,  în momentul când bagi biletul în compostorul mecanic acesta dispare în interiorul lui și nu mai e chip să îl scoți înapoi. Abia după aceea observi că în tramvai mai există un tip de compostor, care ștanțează biletul.

    Într-un tramvai care avea ruta către Micălaca, acest lucru este o realitate și atunci ce poți face? Să te duci la vatman să îi spui să îți dea biletul înapoi? Dacă vine un controlor ce îi spui? Că biletul este în interiorul compostorului?

    Din videoul prezentat se poate observa clar prezența celor două tipuri de compostoare.

    Problemele nu se opresc aici

    Pe lângă introducerea compostoarelor noi au mai fost introduse și tonomate care eliberează bilete. Acestea se prezintă într-o stare deplorabilă, multe dintre ele nu îți pot da rest pentru că sunt probleme la soft și asta atunci când aparatele respective funcționează. Nu de puține ori s-a întâmplat ca acestea să pape banii și bilet… pauză! Altele funcționează numai cu monezi… Ce să mai, îți vine să te iei cu mâinile de cap.

    Pe lângă problemele acestea mai vorbim și despre mizeria din tramvaie, da, în unele cazuri este vorba de nesimțirea unor cetățeni „binevoitori”, dar în multe dintre acestea e vorba despre vechimea lor. Tramvaiele nu sunt îngrijite și punct!

    bilet-water

    Nu este normal ca banchetele să cadă de sub noi. Nu este normal să se pună în circulație tramvaie care arată ca după bombardamente. Nu este normal ca cei care folosesc acest mijloc de transport să se împiedice de bucăți din sistemul de cuplaj dintre vagoane. Nu este normal ca sticla geamurilor abia să se mai țină în fierul macerat de rugină. Tramvaiul este un mijloc de transport al călătorilor și nu unul de materiale sau depozit. Suntem convinși că dacă un călător s-ar pune să transporte dulapuri metalice, scule de foraj sau altele ar fi dat jos, chiar dacă ar avea bilet sau nu.

    Aceste tramvaie pleacă direct din depou murdare, împuțite și aproape defecte și este aproape la ordinea zilei ca unul dintre ele să se defecteze.

    collage

    Este o bătaie de joc! O mojicie fără margini a unei conduceri atât de defectuoase încât gradul de suportabilitate a ajuns la la pragul maxim! Nu! Nu mai merge așa. E nevoie de schimbări vizibile în tramvaie, în calitate, în mentenanță. Nu de cărți în coșuri!

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.