Avertismentul Poliţiei pentru toţi cei care fac acest lucru pe Facebook: „Nu mai daţi click!”

  de Special Arad | 17 mai 2016, 9:43 AM | Social Media

  1

  Poliţia din Belgia trage un semnal de alarmă. În luna februarie, Facebook a lansat „reacţiile”, un nou mod de a răspunde la o postare. Pe lângă butonul de like, acum există 6 variante prin care oamenii pot arată ce sentiment le trezeşte acea postare. Poliţia din Belgia avertizează însă utilizatorii că acesta este un mod prin care sunt colectate informaţii despre oameni pentru a fi folosite la advertising.

  Astfel, poliţia le-a transmis oamenilor să evite reacţiile dacă vor să-şi păstreze confidenţialitatea, scrie The Independent.

  „Reacţiile nu doar exprimă sentimentele voastre, dar şi ajută Facebook să analizeze eficientă reclamelor pe profilul tău„ scrie pe site-ul poliţiei belgiene.

  Facebook poate folosi aceste reacţii pentru a-şi da seama când oamenii sunt într-o dispoziţie bună şi să se folosească de acest lucru pentru a evalua când este cel mai bine să le arate reclamele, mai susţine comunicatul.

  „Limitând numărul de reacţii la 6, Facebook se bazează pe utilizatori să-şi exprime gândurile mai bine astfel încât algoritmii din spate să fie mai eficienţi. Prin nişte click-uri le spui ce te face fericit”, au mai spus aceştia.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.