duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Avertisment meteo: Cod galben și portocaliu de furtuni în jumătate de țară, inclusiv Arad

  de - | 7 iulie 2019, 2:32 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Meteorologii de la ANM au anunțat, duminică dimineață, un cod galben de ploi pentru nordul, vestul și parțial centrul țării și avertisment meteo de COD PORTOCALIU – Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 06 – Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină.

  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 18:00 – 08 iulie, ora 22:00
  Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

  COD PORTOCALIU

  Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 17.20 – 08 iulie, ora 06:00
  Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină.

  În intervalul menționat, în județele Arad (Chișineu-Criș, Șicula, Apateu, Sintea Mare, Mișca, Șepreuș, Pilu și Zerind), Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

  Sursa: Romaniatv.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.