vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Aveam 4 milioane de euro salariul, dar nu eram pregătit pentru asta”

  de Lucian Dănilă | 8 noiembrie 2021, 2:01 PM | Sport

  0

  Au trecut 16 ani de când lumea fotbalului european a fost zguduită de scandalul de dopaj în care era implicat unul dintre cei mai promițători fotbaliști de pe continent în acel moment, românul Adrian Mutu. „Brilliantul”, cumpărat de Chelsea de la Parma pentru o sumă de 22,5 milioane de euro, fabuloasă la acea vreme, a ieşit pozitiv la un control antidoping.

  În vara anului 2003, Mutu era printre primele vedete transferate de patronul rus al lui Chelsea, Roman Abramovich, un patron care voia să cucerească Champions League. Internaționalul român semnase un contract pe cinci ani, iar debutul atacantului a fost de vis. Avea patru goluri în primele sale trei partide pentru Chelsea. Apoi, Adrian a fost luat de val!

  Relaţia sa cu managerul Jose Mourinho, sosit la Chelsea în 2004 în locul lui Claudio Ranieri, s-a deteriorat treptat, portughezul bănuind că Mutu are o viaţă extrasportivă nepotrivită pentru un fotbalist de talie mondială. Iar suspiciunile lui Mourinho au fost confirmate, după ce Mutu a testat pozitiv pentru consum de cocaină!

  Mutu a fost suspendat 7 luni şi concediat de Chelsea, care i-a cerut despăgubiri de peste 17 milioane de euro! În podcast-ul „Acasă la Măruţă“, fostul atacant a povestit prin ce a trecut în perioada scandalului de la Chelsea.

  „Londra, New York-ul, Parisul, sunt oraşe grele, periculoase pentru un adolescent. Nu sunt ca Bucureştiul, ca Milano, sunt foarte mulţi oameni. Importanţa oraşului te face să te pierzi, dacă nu eşti educat. Ideea e că ştim cu toţii ce s-a întâmplat acolo, n-aş vrea să trecem prin asta.

  La vremea respectivă, salariul meu era în jur de patru milioane de euro la Chelsea. Au urmat 6 luni groaznice din viaţa mea. Am fost, ca să zic aşa, în iad, şi m-am întors. Am rămas singur. Ştiu că Trăian Băsescu era preşedintele ţării atunci şi spunea „să-şi asume responsabilitatea, să facă ce vrea”. Până atunci, era mândru de mine, eram erou naţional şi, la un moment dat, am fost lăsat singur. Eu n-am rămas cu această decădere, am rămas cu faptul că m-am întors şi, după acest episod, am luat şi titlul de „Cel mai bun străin“ din Italia de două ori la rând. A fost un comeback extraordinar, pe care puţini sportivi au fost capabili să-l facă.

  Noi, în momentul de faţă, ar trebui să ne educăm copiii cum să fie, cum să aibă succes. Acum, noi suntem diferiţi cu copiii noştri, văd şi la prietenii mei. Eu n-am fost în momentul ăla pregătit deloc. Eu n-am fost pregătit de lucrul ăsta, m-a luat prin surprindere şi faima, şi banii, şi tot. N-aveam pe nimeni lângă mine care să mă înveţe cum să gestionez aceste sentimente şi tot ce se întâmplă acolo şi, inevitabil, a venit şi căderea. Bineînţeles că am suferit foarte tare. A fost o greşeală şi normal că vine şi decăderea cu ea”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.