joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Autostrada Sebeș-Turda, la un pas de deschidere. Vor exista restricții de circulație pe o porțiune de un kilometru

  de Special Arad | 29 noiembrie 2021, 12:11 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Adisan/Youtube)

  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Segmentul de autostradă în lungime de 24,25 kilometri va fi deschis, potrivit noului ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în ciuda problemelor care mai sunt încă în zonă.

  Ministrul spune că a intrat pe acest tronson vineri seară „fără să ştie, nimeni”, alături de un coleg din Parlament, şi l-a testat.

  Dacă nu e nimic care să pună în pericol siguranţa celor din trafic, vom da drumul la acest lot, îmi voi asumă acest lucru. Este noaptea minţii să ai 25 de kilometri de autostradă gata, să nu îi inaugurezi, să nu cauţi o soluţie astfel încât pe acel kilometru să existe restricţii şi să stai cu acest lot până la primăvară când permit lucrările”, a declarat Sorin Grindeanu.

  Zona cu probleme se întinde pe circa 1 kilometru, unde, din cauza unei alunecări de teren, se va circula pe un singur sens până în primăvara anului viitor. Se vor da în circulaţie, în total, 28.75 kilometri de autostradă. Planul iniţial susţinea deschiderea traficului pe data de 1 decembrie 2021. Este posibil, însă, ca acest termen să fie depăşit cu câteva zile pentru finalizarea lucrărilor privind siguranţa traficului.

  Pe lângă lotul 2 lung de 24,25 de kilometri, se vor deschide traficului auto şi 1,5 kilometri din lotul 1, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, respectiv 3 kilometri din lotul 3, în zona de ocolire a municipiului Aiud. Autostradă A10, de la Sebeş la Turda, va fi prima din România pe care se va circula de la un capăt la altul, pe distanţa celor aproximativ 70 de kilometri.

  Lucrările la Autostrada Sebeş – Turda au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. A10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş şi Alba Iulia.

  Sursă Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.