sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățean maghiar cu permis auto emis de autoritățile din SUA, prins pe autostrada Deva-Nădlac conducând un autoturism cu 213 km/h

  de Ioana Costaș | 20 aprilie 2023, 3:08 PM | Știri Arad

  0

  Un cetățean maghiar a fost depistat de polițiști, conducând un autoturism cu viteza de 213 km/h, pe autostrada Deva-Nădlac. Șoferul, în vârstă de 33 de ani, a rămas fără permis pentru 120 de zile, fiindu-i aplicată și o amendă în valoare de 1.305 lei. De asemenea, polițiștii au constatat – în urma verificărilor – că șoferul deține permis de conducere emis de autoritățile SUA, neavând un permis de conducere internațional.

  Reprezentanții IPJ Arad spun că șoferul a fost depistat de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, în cadrul acțiunii ROADPOL – desfășurată la nivel național – care vizează monitorizarea vitezei de deplasare pe autostradă.

  „În cadrul activităților, în ziua de 19 aprilie, a fost depistat pe A1, la km. 573, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, cetățean maghiar, care se deplasa cu viteza de 213 km/h, pe o porțiune de drum unde viteza maximă este limitată la 100 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile. Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză deține permis de conducere emis de autoritățile SUA, neavând un permis de conducere internațional, conform reglementărilor în vigoare. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 alin. 2 Cod Penal”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

   

  Lista țărilor pentru care NU este necesar permisul internațional de conducere, pentru a conduce vehicule pe teritoriul României se regăsește în tabelul de mai jos.

   

  lista tari

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.