marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Autospeciale și echipamente noi pentru pompierii ISU și medicii SMURD din Arad, Pecica, Nădlac și Vinga

  de Special Arad | 14 aprilie 2017, 3:47 PM | Administraţie

  0

  Consiliul Județean Arad achiziționează echipamente pentru situații de urgență, în valoare de 1,16 milioane de euro. Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”. Beneficiar este ISU Arad.

  În ședința de astăzi a Consiliului Județean, s-a votat promovarea proiectului în parteneriat cu ADIVEST, Consiliul Județean Timiș, Euroregiunea DKMT (Szeged, Ungaria), Asociația Pompierilor Voluntari Mórahalom (Ungaria).

  Ca urmare a proiectului, Pecica, Nădlac și Vinga vor fi deservite câte o ambulanță SMURD. O autospecială în valoare de 350 mii euro va rămâne la ISU Arad.

  „Iată răspunsul nostru la declarațiile iresponsabile care ne acuzau, în urmă cu câteva săptămâni, că nu ne preocupăm de dotarea ISU. Am spus atunci, se vede acum, că am muncit pe un proiect important. Aceste proiecte nu se realizează peste noapte, reprezintă munca unei echipe de specialiști. Consiliul Județean contribuie, iată, la dotarea ISU cu aparatură în valoare de 1,16 milioane euro, iar asta este ceea ce contează. Sunt zeci de localități din județul Arad care vor beneficia de această dezvoltare, vor fi salvate bunuri și vieți, se vor reduce timpii de intervenție la dezastre. Asta contează și suntem mândri că putem contribui”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Consiliul Județean Arad va achiziționa următoarele categorii de echipamente:

  tabel

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.