Autoritățile italiene l-au declarat mort pe Marian, dar acesta este în comă la spital

  de - | 15 August 2018, 4:39 PM | Naţional

  0

  Marian Rosca, romanul care fusese declarat decedat, dupa ce un pod s-a prabusit in Italia, a fost gasit in viata, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

  MAE anuntase marti seara ca barbatul a fost gasit decedat. Familia acestuia a fost informata de tragedie, iar mesajele de condoleante au inceput sa curga.

  Miercuri, Ministerul a revenit cu un comunicat, in care anunta ca Marian Rosca a fost declarat mort in mod gresit de catre autoritatile italiene.

   

  „In continuarea informatiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, in apropiere de Genova, ca urmare a prabusirii unei portiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

  Avand in vedere dificultatile majore intampinate de autoritatile italiene la identificarea cu exactitate a fiecarei victime implicate in tragicul incident si ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetatenilor afectati, s-a constatat faptul ca primul dintre cetatenii romani declarat ca decedat de catre autoritatile italiene, la data de 14 august 2018, este in viata si este internat in coma profunda de gradul IV la o unitate medicala din Genova.

  Eroarea a fost sesizata in cursul acestei zile, odata cu sosirea familiei care a constatat ca trupul neinsufletit prezentat de autoritatile italiene pentru identificare nu era cel al cetateanului roman in cauza.

  Autoritatile italiene vor efectua procedurile necesare pentru indreptarea erorii si a deciziei prin care a fost constatat si declarat decesul cetateanului roman. in acest scop, reprezentantii echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe langa autoritatile locale.

  Echipa consulara mobila din cadrul Consulatului general al Romaniei la Torino acorda asistenta familiilor celor doi cetateni romani. Reprezentantii oficiului consular aflati la fata locului isi continua activitatea de asistenta si mentin in permanenta legatura atat cu autoritatile locale, cat si cu unitatile medicale la care au fost transportate victimele.

  Mentionam faptul ca operatiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub daramaturi nu s-au finalizat. Data fiind complexitatea si gravitatea situatiei, exista totodata dificultati majore in ceea ce priveste identificarea exacta a tuturor victimelor si stabilirii identitatii persoanelor afectate.

  Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular: +39 338 756 8134″, se arată într-un comunicat MAE.

   

  sursa:opiniatimisoarei

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.