News AlertAutoritățile din Timiș sunt în alertă! Un focar de pestă porcină a fost descoperit la doar 40 km de județul Arad

  de Special Arad | 1 martie 2020, 9:46 AM | Regional | Topic special

  0

  La doar jumătate de an de când a făcut ravagii în județul Arad, pesta porcină se întoarce la aproximativ 40 de kilometri de județul nostru. Mai exact, este vorba despre un focar de pestă porcină, descoperit în localitatea Bucovăț, din județul Timiș, potrivit publicației Opinia Timișoarei.

  Astfel, se pare că boala a fost descoperită sâmbătă,  într-o mică fermă din Bucovăț, acolo unde proprietarul s-a speriat după ce trei porci i-au murit în mod inexplicabil și a alertat autoritățile.

  Potrivit aceleiași publicații menționate, medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare s-au deplasat de urgență la fața locului și au prelevat probe de la animalele moarte, primele rezultate ale analizelor de laborator arătând că este vorba despre pesta porcină. Totodată, alte probe prelevate au fost trimise și la București pentru a obține încă o confirmare.

  Între timp, autoritățile timișene au luat câteva măsuri la Bucovăț, măsuri menite să preîntâmpine transportul de porci sau cu carne de porc în zonă.

  Citește mai multe despre focarul de pestă porcină din Timiș și despre măsurile luate de autorități cu un singur click aici: opiniatimisoarei.ro.


  În continuare, rămâne de văzut dacă focarul de pestă porcină descoperit în Timiș se va extinde și dacă va ajunge și în județul nostru din nou.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.