joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Austria își închide granița! Se intensifică controalele la frontieră

  de Special Arad | 14 aprilie 2016, 8:42 AM | Internaţional

  0

  Ministrul austriac al Apărării susţine că ţara sa are în vedere construirea unui gard la graniţa cu Italia pentru a preveni un nou flux de imigranţi. De asemenea, acesta a anunţat că autorităţile de la Viena vor intensifica controalele la graniţa italiană începând cu 1 iunie.

  Gardul ar urma să fie amplasat în zona trecătorii Branner, la graniţa cu Italia în zona Sud-Tirol (în italiană Trentino Alto Adige), pentru a stopa fluxul migraţionist, informează Daily Mail.

  Ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, a declarat că acesta va fi mai degrabă “un nou punct de control similar cu cel de la Spielfeld”, la graniţa Austriei cu Slovenia, care este format din garduri, benzi şi corturi.

  Doskozil a anunţat de asemenea controale sporite la graniţa cu Italia, din data de 1 iunie, ca răspuns al Austriei la criza migranţilor.

  Uniunea Europeană şi-a manifestat îngrijorarea faţă de planurile Austriei, susţinând că Brenner este un punct important pentru libera circulaţie din Uniunea Europeană.

  „Comisia este foarte îngrijorată. Trecătoarea Brenner este esenţială pentru libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Natasha Bertaud.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.