miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Audi A4 plin cu țigări, oprit la frontiera din nordul țării. Șoferul a luat-o la fugă și a abandonat toată „marfa”

  de Special Arad | 29 august 2021, 11:27 AM | Naţional

  0

  Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au depistat în trafic un autoturism în care se aflau aproximativ 7.000 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

  Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 81.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar un autoturism marca Audi A4 în valoare de 15.000 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

  În data de 28 august a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

  În jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră au identificat pe comunicaţia Nisipitu –Lupcina, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

  Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a frânat brusc, a abandonat maşina şi a fugit.

  Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus şi a fugit în pădure.

  În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6960 pachete cu țigări, de proveniemţă Duty-Free.

  Mai mult de atât, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al maşinii folosite în activitatea infracţională aparţine unui autoturism radiat din circulaţie„, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: contrabandă în formă agravantă şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.