joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Au dat „mână cu mână” pe platoul Palatului Administrativ, sărbătorind „Mica Unire” | Foto

  de Special Arad | 24 ianuarie 2020, 7:25 PM | Administraţie

  0

  (foto: Instituția Prefectului Județului Arad)

  Comunicat. Platoul din fața Palatului Administrativ a fost învăluit astăzi în atmosferă de sărbătoare, „Mica Unire” desăvârșită la 24 ianuarie 1859 fiind sărbătorită printr-o frumoasă ceremonie încheiată cu o Horă a Unirii în care s-au prins mare parte din cei prezenți.

  Evenimentul a fost organizat de  Instituția Prefectului – Județului Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”, Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului și structurile județene ale M.A.I și M.A.P.N.. Ceremonialul religios a fost susținut de Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți. Despre semnificația istorică a zilei a vorbit profesorul universitar Sorin Bulboacă, Managerul Complexului Muzeal Arad. Prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, a dat citire mesajului Primului ministru al României, Ludovic Orban, cu ocazia Unirii Principatelor Române.

  A urmat un emoționant moment artistic susținut de Ansamblul „Cununița” din Sântana, aflat sub egida Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, împreună cu soliștii vocali Gabriel Bârsăuan, Mara Mihalache, Diana Selagea și Adrian Petcu, cei care au interpretat cu foc cântece patriotice despre unire. Ceremonia s-a încheiat prin Hora Unirii, cântecul simbol al sărbătorii de astăzi, Unirea Principatelor Române.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.