duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Au călcat pedala prea mult pe autostrada A1. Acum sunt pietoni

  de Special Arad | 11 august 2022, 5:31 PM | Știri Arad

  0

  Astăzi 11 august a.c., polițiști din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi au desfășurat o acțiune pe linia combaterii excesului de viteza pe autostrada, pe tronsonul de drum situat între localitatea Pecica și PTF Nădlac II. Începând cu data de 21 iulie a.c., pe tronsonul de autostrada menționat a fost instituită limitarea vitezei la maximul admis de 100 de kilometri pe oră, în vederea reducerii riscului rutier și a victimizării conducătorilor auto prin accidente rutiere, în contextul în care de la începutul anului în curs au avut loc 7 accidente rutiere soldate cu 4 persoane decedate și 14 rănite ușor.

  În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.330 de lei, dintre acestea 8 pentru depășirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 de km/h fiind dispusa și măsură suspendării permisului pentru 90 de zile, 6 pentru depășirea vitezei maxime admise, cu mai mult de 70 de km/h, fiind dispusă și măsură suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile (fără posibilitatea reducerii perioadei, conform noilor modificări ale legislației rutiere), 8 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru nefolosirea luminilor, 2 în baza Legii 61/1991 R, una pentru defectiuni tehnice fiind reținut si un certificat de înmatriculare, iar una pentru alte nereguli constate.

  Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei „Speed” desfășurată la nivel european sub egida ROADPOL(Organizația Polțiilor Rutiere Europene) pe toate categoriile de drum, campanie care își propune conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă limitele legale de viteză, și se desfășoară în perioada 8-14 august a.c., la nivel național.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.