vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Au alergat după „fluturași”. Elevii Liceului Teoretic Cermei s-au întrecut la badminton / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 19 iunie 2021, 8:10 AM | Cermei | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Cupa „Vasile Goldiș” a fost un bun prilej pentru elevii Liceului Teoretic Cermei de a se întâlni la fileul de badminton, un sport care asigură distanțarea în această perioadă de pandemie.

  De ce Vasile Goldiș? Pentru că acest corifeu al Marii Uniri de la Alba Iulia este patronul spiritual al şcolii din Cermei. Pedagog, publicist, gânditor şi om politic remarcabil, Vasile Goldiș a urmat, din 1869, doi ani de școală primară la Cermei, localitate în care tatăl său a fost preot.

  De ce badminton? Beneficiile practicării acestui sport sunt numeroase, atât fizice, cât și psihologice. În primul rând, badmintonul este un sport în care se consumă multe calorii: în jur de 500 kcal arse într-o oră de practică. În timpul unui meci, se aleargă mult, în ciuda dimensiunii mici a terenului. Schimbările de direcție sunt numeroase, timpul de odihnă aproape inexistent, motive pentru care acest sport te ajută să te menții în formă și să îți lucrezi rezistența. Grație pașilor adăugați și fandărilor, badmintonul ajută la tonifierea coapselor, mușchilor fesieri și gambelor, precum și la îmbunătățirea coordonării mișcărilor și a flexibilității. În plus, badmintonul înseamnă și bună dispoziție!

  În organizarea catedrei de Educație Fizică și Sport, a directorului instituției de învățământ din Cermei, prof. Lavinia Călin, și a inspectorului de specialitate din cadrul ISJ Arad, prof. Rodica Lucian, elevii au alergat cu spor după fluturași, la final podiumul arătând astfel:

  FEMININ: 1. Estera Kulik (clasa a IX-a); 2. Gianina Aciobăniței (VIII), 3. Denisa Miclea (VIII), 4. Narcisa Vinesar (IX)

  MASCULIN: 1. Alex Moldovan (clasa a XI-a), 2. Fabian Sas (IX), 3. Andrei Branc (IX), 4. Răzvan Bele (XII)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.