miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Atrocitățile soldaților ruși la Borodeanka ar putea fi mult mai grave decât la Bucha, spun autoritățile ucrainene

  de - | 5 aprilie 2022, 10:07 AM | Internaţional

  0

  (foto: LB.ua)

  Procurorul general ucrainean Iryna Venediktova a declarat astăzi la o televiziune din Ucraina că o „situație umanitară similară” cu Bucha există în alte părți ale țării de unde forțele ruse au plecat recent, cum ar fi zonele din jurul orașelor Sumî și Cernigău din nord, scrie Associated Press.

  Autoritățile ucrainene au declarat că cadavrele a cel puțin 410 de civili au fost găsite în zone din afara capitalei ucrainene, inclusiv Bucha, după retragerea de săptămâna trecută a trupelor ruse, mulți cu mâinile legate, răni împușcate de aproape și semne de tortură.

  Iryna Venediktova a mai spus că situația din localitatea Borodeanka, care este mai departe de Kiev și a fost deținută de forțele ruse până de curând, ar putea fi și mai rea.

  Venediktova nu a precizat ce s-a întâmplat exact în Borodeanka, dar a spus că „cea mai rea situație în ceea ce privește victimele” este acolo.

  • Citește și: Masacru odios și distrugeri pe scară largă, odată cu retragerea armatei ruse din regiunea Kiev | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.