joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Masacru odios și distrugeri pe scară largă, odată cu retragerea armatei ruse din regiunea Kiev | Video

  de - | 3 aprilie 2022, 3:38 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Twitter / Folha de S.Paulo)

  Războiul în Ucraina continuă, este deja ziua a 39-a. În timp ce soldații ruși se retrag din regiunea Kiev, ca parte a ultimelor tratative de pace, trupele ucrainene găsesc cadavre brutalizate și distrugeri pe scară largă în suburbiile capitalei, scrie Associated Press. Între timp, Moscova își concentrează atacurile în altă parte, inclusiv prin lovituri cu rachete, care au vizat astăzi aprovizionarea cu combustibil și muniție în sudul și estul Ucrainei.

  Jurnaliştii Associated Press din Bucha, un mic oraş la nord-vest de Kiev, au văzut cadavrele a cel puţin nouă persoane îmbrăcate în civil, care păreau să fi fost ucise de la mică distanţă. Cel puțin doi aveau mâinile legate la spate. Associated Press relatează că a văzut și două cadavre învelite în plastic, legate cu bandă adezivă și aruncate într-un șanț.

  Autoritățile au spus că în timp ce armata Ucrainei revendică teritoriul documentează dovezile și descoperă tot mai multe indicii șocante pentru ucideri în stilul execuției, dovezi care vor fi adăugate în dosarul de urmărire penală internațională a oficialilor ruși pentru săvârșirea crimelor de război.

  Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a constatat că zeci de civili uciși au fost găsiți pe străzile din Bucha și suburbiile Kievului Irpin și Hostomel în ceea ce părea o „scenă dintr-un film horror”.

  Arestovych a spus că unele persoane au fost împușcate în cap și au avut mâinile legate, iar unele cadavre prezentau semne de tortură, viol și arsuri.

  Duminică dimineață, forțele ruse au lansat un atac aerian și asupra portului Odesa, în sudul Ucrainei, un nor de fum întunecat acoperind o mare parte a orașului, scrie Associated Press.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.