miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție la WhatsApp Pink! Nu descărcați aplicația

  de - | 30 aprilie 2021, 5:12 PM | IT

  0

  Atenție la mesajele pe care le primiți pe WhatsApp. Un expert în securitate cibernetică a lansat un nou avertisment privind faptul că pe aplicația de mesagerie circulă un scam.

  Este vorba despre un mesaj prin care utilizatorii sunt informați că pot schimba culoarea aplicației WhatsApp, care în urma accesării unui link ar deveni roz. În realitate, însă, este doar o înșelătorie.

  Potivit cercetătorului în securitate cibernetică, Rajshekhar Rajaharia, aplicația este doar un scam, prin care hackerii folosesc numele aplicației în încercarea de a câștiga acces asupra dispozitivelor utilizatorilor și de a fura date sensibile. Astfel, odată instalată în telefon, aplicația care permite să schimbe aplicația interfeței, de la verde al roz, dispare de pe ecranul principal al dispozitivului și rămâne activă în fundal, furând datele personale ale victimelor, preluând controlul agendei, sau trimiţând mesaje către contacte și cerându-le să descarce aplicația, notează digi-world

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.