joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție la bancomat! Metoda prin care hoții fac ravagii în România

  de Special Arad | 1 aprilie 2015, 3:36 PM | Naţional

  0

  Hoții români au descoperit o nouă metodă de furt care face ravagii! Astfel, atenționăm pe cei care folosesc bancomatele să o facă cu mare atenţie atunci când își scot banii.

  Folosite de unele bănci fără a ţine cont de potenţiale riscuri de securitate, ca metodă pentru a limita în afara orelor de program accesul persoanelor care nu sunt clienţi ai bancomatelor, uşile de acces cu slot pentru cardul de credit sunt ideale pentru furtul datelor bancare, scrie go4it.ro.

  Profitând de neatenţia vizitatorilor obişnuiţi să verifice după dispozitive clandestine doar în preajma bancomatului pe care îl accesează, noile skimmere pentru uşă pot obţine datele de pe cardul de credit încă de la intrarea clientului sediul băncii, scrie go4it.ro.

  Totuşi pentru ca banii să poată fi extraşi este nevoie ca victima să folosească măcar unul dintre bancomate, oferind atacatorilor ocazia să intercepteze şi codul pin. Pentru acest pas, hackerii apelează la o cameră video de forma unei benzi subţiri din plastic, lipită în dreptul tastaturii bancomatului.

  În ambele cazuri, citirea datelor de pe card şi interceptarea codului PIN sunt posibile prin neglijenţa victimelor, care nu iau nici măcar minime măsuri preventive, cum ar fi acoperirea palmei folosită pentru tastare cu o batistă. Bine de ştiut este şi că majoritatea sistemelor de acces implementate de bănci pentru uşa de la intrarea în încăperea unde sunt găzduite bancomatele nu ţin cont de tipul cardului folosit, acceptând practic orice cartelă cu bandă magnetică, a cărei interceptare nu oferă nici un folos atacatorilor, încheie go4it.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.