marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Atenție, fake news pe WhatsApp! DSU dezminte mesajul răspândit despre norul toxic dinspre Ucraina

  de - | 22 martie 2022, 4:00 PM | Fact check | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Pe WhatsApp se răspândește un mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, însă Departamentul pentru Situații de Urgență informează că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.

  „Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

  Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților.

  Vă rugăm să NU DISTRIBUIȚI astfel de mesaje!”, transmite DSU.

  Mai multe știri false dezmințite, în noua rubrică Special Arad FACT CHECK

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.