Atacuri teroriste în Londra. Şapte morţi şi circa 50 de răniţi. Trei terorişti, împuşcaţi mortal

  de - | 4 June 2017, 12:10 PM | Internaţional

  0

  Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte aproape 50 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, iar cei trei presupuşi autori au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate, anunţă Scotland Yard, relatează Mediafax.

  Un militant islamist a intrat intenţionat cu o autoutilitară într-un grup de pietoni, sâmbătă în jurul orei 22.30 (duminică, 0.30, ora României), în zona London Bridge. După primul atac, şoferul vehiculului şi alţi doi islamişti au coborât şi au început să atace oamenii la întâmplare pe străzi şi în restaurante, folosind cuţite. Şase persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în atacurile produse în zonele London Bridge şi Borough Market, în centrul capitalei Marii Britanii.

  Bilanţul atacurilor din Londra: Şapte morţi, circa 50 de răniţi; trei terorişti, împuşcaţi mortal

  „Şapte persoane au fost ucise în atac, iar 48 au fost spitalizate”, a declarat Cressida Dick, comisar al Poliţiei metropolitane londoneze.

  Anterior, Scotland Yard anunţase un bilanţ de şase morţi şi 30 de răniţi.

  Agenţii serviciilor de securitate i-au împuşcat mortal pe cei trei presupuşi autori ai atacurilor teroriste, în zona Borough Market.

  800x-1

  Atacurile, considerate de autorităţi de tip terorist, intervin cu doar câteva zile înaintea scrutinului parlamentar anticipat din Marea Britanie şi la mai puţin de două săptămâni după ce un terorist sinucigaş a omorât 22 de persoane şi a rănit alte zeci la concertul artistei pop americane Ariana Grande desfăşurat în oraşul britanic Manchester.

  „Incidentele din Londra sunt considerate un posibil act terorist. Investigaţia se desfăşoară cu rapiditate, gândurile mele sunt la cei afectaţi de aceste evenimente groaznice”, a comunicat în cursul nopţii Theresa May, premierul Marii Britanii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.