Update Atac terorist la Aeroportul Ataturk din Istanbul. Cel puțin 36 de morți și 147 de răniți, printre care un român!

  de - | 29 June 2016, 8:47 AM | Internaţional | Topic special

  1

  Trei atentatori sinucigași au deschis focul înainte să se arunce în aer în zona terminalului „Sosiri” al Aeroportului Internaţional Ataturk din Istanbul. Potrivit Reuters, care citează Ministrul Justiției, cel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului. În ceea ce privește numărul răniților, cel mai recent bilanţ indică 147 de victime, relatează Digi 24.

  Cel mai nou bilanț indică 36 de persoane decedate și 147 rănite. Zborurile din România spre Istanbul au fost anulate.

  Un român a fost rănit în atentatul terorist de la Aeroportul din Istanbul

  Românul a fost rănit în urma învălmăşelii create după cele două explozii care s-au produs luni seara, în faţa terminalului Plecări al Aeroportului Internaâional Ataturk, din Istanbul, potrivit romaniatv.net.

  Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestor acţiuni care nu pot fi justificate sub nicio formă, punând în pericol vieţi nevinovate.

  Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ambasadei României la Ankara şi a Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat şi a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română. Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară”.

  Presa turcă susţine că în spatele atacurilor s-ar afla ISIS.

  5772dc0c682ccf2c4dfb9d58

  Surse foto: Twitter

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.