marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atac după atac, în Fâşia Gaza. O bombă a făcut 17 victime în timp ce ambulanţele salvau alte vieţi

  de Special Arad | 31 iulie 2014, 11:22 PM | Internaţional

  0

  Operaţiunea armatei israeliene este tot mai criticată de Naţiunile Unite din cauza numărului mare de civili care şi-au pierdut viaţa. Au trecut 24 de zile în care au murit peste 1.300 de palestinieni. Cu toate acestea, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat că ofensiva armatei va continua până la atingerea obiectivului: distrugerea reţelei de tuneluri folosită de Hamas, transmite TVR 1.

  O piaţă din Shejaia, estul Fâşiei Gaza. Ambulanţele veneau să ia răniţi de la locul unui nou atac. A explodat o bombă chiar lângă salvări. 17 oameni au murit.

  Oficialii palestinieni spun că israelienii au tras. Armata israeliană, citată de Reuters, a anunţat că va investiga acest caz. Dar Israelul este hotărît să distrugă toate tunelurile şi lansatoarele de rachete ale teroriştilor .

  Joi au fost date publicităţii imagini care demonstrează că militantii Hamas lansează rachete în continuare din zone foarte populate.

  Până acum am neutralizat un număr important de galerii şi suntem determinaţi să ducem misiunea până la capăt cu sau fără o încetare a focului. Iată de ce nu voi accepta nici o propunere care nu va permite armatei israeliene să-şi îndeplinească obiectivul şi asta în numele securităţii Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

  Agenţia ONU pentru palestinieni atrage atenţia că Fâşia Gaza este în pragul unei crize umanitare. Cele 86 de adăposturi ale sale sunt pline până la refuz.

  Cam o jumătate de milion de suflete trăiesc în aceste tabere şi nu ştiu dacă sunt în siguranţă. Au ajuns aici după ce Israelul a cerut palestinienilor să evacueze cartiere întregi care urmează să fie bombardate. Resursele agenţiei sunt la limită aşa că reprezentanţii săi au cerut un ajutor financiar de aproximativ 190 de milioane de dolari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.