duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Astra Vagoane Arad se bate cu Alstom și Skoda pentru modernizarea metroului din Budapesta. În joc sunt 200 de milioane de euro

  de Special Arad | 19 ianuarie 2015, 8:58 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Știri Arad. Producătorii de vagoane Astra Arad şi Grampet merg în consorţiu la o licitaţie de modernizare a metroului din Budapesta. Se bat cu Alstom şi Skoda
  Electroputere VFU Craiova, parte a grupului Grampet controlat de Gruia Stoica, şi Astra Arad, deţinută de Valer Blidar, participă în consorţiu la licitaţia de 200 de milioane de euro pentru modernizarea garniturilor de metrou din Budapesta.
  „Consorţiul românesc a depus docu­mentaţia pentru prima etapă a licitaţiei, care se află acum în faza de precalificare a ofertelor“, informează grupul Gram­pet. În competiţie se mai află alţi şase participanţi, dintre care producătorul francez Alstom, producătorul ceh Skoda şi companii din Rusia şi Ungaria, potrivit aceleiaşi surse.
  Astfel, pentru prima dată două companii controlate de antre­prenori locali se asociază în în­cercarea de a câştiga un contract pe pieţele externe. Mişcarea poate constitui un semnal pentru afacerile antreprenoriale, însă este important şi dacă cele două companii au puterea financiară necesară de a susţine un astfel de proiect. Gruia Stoica, acţio­narul grupului Grampet, se află în arest la domiciliu, fiind anchetat pentru trafic de influenţă. El este şi autorul tentativei eşuate de a privatiza CFR Marfă.
  Sursa: zf.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.