duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Asociația Turism Alternativ, la Conferința Ospitalității ca exemplu de bune practici

  de Special Arad | 25 martie 2024, 8:22 AM | Turism

  0

  Membrii Asociației Turism Alternativ au luat parte, zilele trecute, la Conferința Ospitalității, la Deva, eveniment care a reunit reprezentanți ai unor exemple de bună practică în turism și ospitalitate.

  Asociația Turism Alternativ din Arad a luat parte la conferința organizată de Asociația pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune – Deva 360 în Palatul Magna Curia de la poalele Cetății Deva, eveniment ce a reunit specialiști din domeniul turismului și al ospitalității, reprezentanți ai unor proiecte considerate exemple de bună practică.

  Ediția de anul acesta, a doua, s-a desfășurat sub titlul „Turism Creativ. Viziune în comunitate”, reunind actori din mediul HoReCa, specialiști în domenii de interes și ONG-uri ce activează în sectorul turismului.

  Arădenii de la Asociația Turism Alternativ, care activează în Arad, Timișoara și Alba Iulia, au vorbit celor prezenți în Sala Șemineului din Magna Curia despre conceptul de turism alternativ, conceptul de free tours – tururi gratuite pentru turiști – și implementarea acestuia în orașele de dimensiune medie din România.

  Am vorbit atât despre rezultatele pe care le avem cu proiectele din rețeaua Free Tours în orașele în care activăm deja, cât și despre cum se poate implementa acest concept în alte orașe de dimensiune medie din țară. Reticența de care au dat dovadă ghizii de turism «clasici», cărora le e greu să înțeleagă conceptul de muncă voluntară, sau ușile pe care reprezentanții unor instituții publice au refuzat să le deschidă au fost și ele subiecte de interes în discuțiile ce au urmat prezentării noastre”, spun reprezentanții Asociației Turism Alternativ.

  Președintele asociației, Mario Csipai, spune că „evenimentul a fost unul constructiv, în care am reușit să aflăm cum fac alte organizații și instituții față provocărilor”. „Am făcut cunoștință cu oameni implicați în domeniul turismului și al serviciilor conexe care se străduiesc să ofere turiștilor lucruri de calitate, fără să «distrugă» comunitățile în care activează, ba chiar să le «împingă» în direcția potrivită. Le mulțumim celor de la Deva pentru invitație și îi felicităm pentru inițiativă, un eveniment de acest gen fiind un potențial «generator de turiști» pentru orașele gazdă”, adaugă Mario Csipai.

  La eveniment au fost invitați pentru a-și prezenta activitatea și a răspunde problemelor cu care se confruntă turismul și ospitalitatea, Alexandru Prișcu – manager al Castelului Bran, Ovidiu Baron – director adjunct al Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu, Robert Agarici, Adriana Ion, Ioana Dogaru – Hospitality Culture Insitute, Marian Șerban – Casa Timiș, Mario Csipai, Endre Pasek, Eugen Rogojan – Asociația Turism Alternativ, Diana Cordun – GetVizual Media, respectiv Ștefan Juglea – Povestea unei Națiuni.

  Asociația Turism Alternativ desfășoară, printre altele, proiectele Arad Free Tours și Timișoara Free Tours, prin intermediul cărora oferă tururi gratuite de oraș, susținute de ghizi de turism acreditați, celor ce vizitează cele două orașe. În viitorul apropiat va fi lansat și proiectul Alba Free Tours, în cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, asociația având în plan lansarea unor proiecte de acest gen și în alte orașe ale țării, în special în Transilvania.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.