Asociația „Ridică-te și umblă” lansează proiectul „Centru de mobilitate – taxi gratis”

  de Special Arad | 17 mai 2019, 11:18 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Duminică 19 mai, 2019, ora 14, la cantina Municipală din str. Bulevardul Revoluţiei nr. 93, va avea loc întâlnirea aniversară a Asociației pentru persoane cu dizabilități „Ridică-te și umblă” – filiala Arad, unde se va lansa proiectul „Centru de mobilitate – taxi gratis” pentru municipiul Arad.

  Acest proiect va asista persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa și pe baza unei comenzi telefonice adresate coordonatorului de proiect, care este și șoferul mașinii adaptate,va prelua persoana cu limitări fizice și o va transporta la destinația solicitată, ajutând-o și reprezentând-o în diverse nevoi și în instituții.

  Tot la această întâlnire vom aniversa trei ani de la înființarea filialei, reamintind parcursul acestui program dedicat celor trei categorii de persoane cu probleme fizice: locomotori, nevăzători și hipoacuzici.

  Asociația „Ridică-te și umblă” a fost înființată în anul 2010, 18 aprilie, și are 27 de filiale în întreaga țară, cu peste 3500 de beneficiari și cu peste 4000 de voluntari.

  Printre proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat amintim: taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participanți,  concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte materiale specific dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale oferită de persoane cu dizabilități, proiecte de conștientizare a elevilor din școli, sub titlul „Diferiți, dar egali” susținute de persoane cu dizabilități, activități sportive, Congresul internațional pentru persoane cu dizabilități, susținerea fundațiilor și a altor asociații pentru persoane cu dizabilități.

  „Prin sublinierea valorii personale a persoanei cu dizabilități dorim să fundamentăm în societate o percepție corectă a persoanei cu limitățri fizice și să oferim un suport de afirmare a ei prin activități, proiecte și relații vitale”, spun organizatorii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.