Asistenții personali arădeni își vor primi salariile săptămâna viitoare

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2020, 2:25 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Procedurile birocratice alambicate, tipic românești, fac ca banii alocați de la Guvern pentru asistenții personali, îndemnizațiile persoanelor cu handicap și concediile de odihnă aferente personalului Direcției de Asistență Socială (DAS) din Arad să ajungă abia săptămâna viitoare în buzunarele beneficiarilor.

  Guvernul a trimis deja banii respectivi în „conturile” Primăriei Arad, în a cărei subordine se află DAS Arad, iar vineri, 18 decembrie, consilierii locali municipali au aprobat rectificarea bugetară, făcând astfel tranzacția propriu-zisă să aibă loc în decursul săptămânii viitoare.

  „Se majorează cu suma de 5.705 mii lei Sumele defalcate din taxa pe valoareadăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în vederea achităriidrepturilor asistenților personali și indemnizațiile lunare ale persoanelorcu handicap grav

  În cadrul capitolului 68.02 Asigurări și asistență socială, se propun următoarele influențe:

  – majorarea cu suma de 2.300 mii lei a cheltuieilor de personal aferentefinanțării drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav(TVA);

  – majorarea cu suma de 3.405 mii lei a ajutoarelor sociale în numerar pentruplata indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav (TVA);

  – diminuarea cu suma de 2.075 mii lei a cheltuielilor efectuate din bugetul local, pentru plata drepturilor asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap grav;

  – diminuarea cu suma de 350 mii lei a cheltuielilor cu bunurile și serviciile și majorarea cu aceeași sumă a cheltuielilor de personal pentru angajații Direcției de Asistență Socială Arad, conform influențelor prevăzute în Anexa 1 la proiectul de hotărâre”, se arată în rectificarea votată vineri de consilieri.

  Astfel, sumele pentru pentru plata salariilor asistenților personali, indemnizațiile persoanelor cu handicap și concediile de odihnă vor fi onorate chiar înainte de Crăciun.

  Menționăm că în luna noiembrie, tot din cauza birocrației, banii respectivi au venit cu o întârziere de o săptămână.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.