joi, 9 mai, 2024

Special Arad Logo

    Cum dilua asistenta din Baia Mare probele de sânge ale șoferilor prinși băuți la volan. Ar fi strâns 35.000 lei din mită

    de - | 27 septembrie 2023, 7:25 PM | Naţional

    0

    imagine cu rol ilustrativ

    Inventivitatea șoferilor prinși băuți la volan de poliție nu are limită când vine vorba de găsirea unor metode care să îi scape de pedeapsă. Ultimul exemplu vine din Baia Mare, acolo o asistentă medicală de la serviciul de medicină legală este acuzată că i-a ajutat pe mai mulți să își dilueze probele de sânge astfel încât în buletinul de analize să apară cu alcoolemie spre zero, informează Pro TV.

    Cel puțin 10 șoferi care s-au urcat băuți zdravăn la volan sunt bănuiți că au scăpat de un dosar penal ajutați de asistenta medicală de la Serviciul de Medicină Legală din Baia Mare. Femeia le-a diluat probele de sânge ca să apară că aveau o alcoolemie cât mai mult spre zero.

    Procedura, spun anchetatorii, costa între 5 mii de lei și câteva mii de euro. Tariful creștea cu cât se reducea mai mult alcoolemia. La final asistenta de la SML elibera clienților ei buletine de analiză toxicologică în care concentrația de alcool din sânge era mult mai mică. De pildă, unii șoferi pretindeau rezultate care nu depășească 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

    Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.