„Ascensor pentru eșafod”, una dintre bijuteriile Noului Val francez, la Cinema Arta (eveniment reprogramat)

  de [email protected] | 21 iulie 2020, 2:58 PM | Cultură | Film

  0

  Ploaia a întrerupt proiecția filmului, vinerea trecută (17 iulie), organizatorii fiind nevoiți s-o reprogrameze pe 24 iulie, ora 21:45.

  Așadar, cu speranța că ploaia nu va anula din nou evenimentul în aer liber, grădina de vară a cinematografului Arta va aștepta publicul arădean, vinerea aceasta, la filmul de debut al lui Louis Malle (avea doar 24 de ani când a regizat filmul), un film noir modern, din anul 1958, cu o coloană sonoră remarcabilă, semnată de Miles Davis. Pe fundal, fascinantul Paris, filmat în special noaptea.

  Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe bază de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau [email protected] În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară.

  Sinopsis: Un bărbat își asasinează șeful cu ajutorul soției acestuia, care îi este amantă. În dorința de a scăpa de un indiciu compromițător, acesta rămâne blocat în liftul care ducea la locul crimei. Din distribuția filmului fac parte Jeanne Moreau, Maurice Ronet și Lino VenturaHarzoune.

  Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Institutului Francez din România și al Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.