Așa va arăta noul Google Glass. S-au aflat și câteva detalii tehnice

  de - | 1 ianuarie 2016, 2:59 PM | IT

  0

  Google anunța în ianuarie că renunță la vânzarea ochelarilor inteligenți Glass, însă promitea că proiectul nu este mort. Acum vine prima dovadă în acest sens, pe site-ul autorității americane Federal Communications Commission fiind publicate primele fotografii și primele detalii tehnice despre viitoarea generație a ochelarilor computerizați.

  Potrivit Astazi.xyz, noii ochelari Google vor avea un procesor mai puternic, o autonomie mai mare a bateriei și vor putea fi pliați.

  Prima generație Glass se găsea și la magazine online românești, prețurile fiind de 7.000 lei. Google Glass a fost, timp de doi ani, cel mai cunoscut reprezentant al categoriei „wearables”, cu alte cuvinte mici computere ce pot fi purtate. Programul a stârnit un interes uriaș, deși în 2013 doar dezvoltatorii puteau să-i cumpere la un preț piperat de 1.500 de dolari, iar din 2014 și publicul larg, însă tot la acest preț.

  Pe YouTube sunt zeci de mii de filmulețe făcute cu acești ochelari, au fost mulți oameni încântați de ei, însă foarte multa lume s-a îngrijorat de faptul că oricine va putea filma în cele mai nepotrivite momente, conceptul de drept la intimitate având de suferit. Nu degeaba ochelarii au fost interziși în unele restaurante și cinematografe.

  Noii ochelari vor avea un led verde vizibil clar, astfel încât cei din jur să știe când camera este declanșată, la prima generație foarte mulți fiind nemultumiți de faptul că erau filmați fără să știe.

  Page-1-Image-2-980x554

  Manualul publicat pe site-ul Federal Communications Commission lasă de înțeles că procesorul Intel va fi mai puternic decât la prima generație, ceea ce înseamnă că și autonomia bateriei ar trebui să fie mai extinsă. Se pare că și display-ul va fi mai mare.

  Deocamdată nu s-a anunțat data la care va ajunge pe piață, dar se știe deja că acești ochelari se vor adresa numai dezvoltatorilor și clienților companiei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.