Update Asa cum am preconizat, clădirile din centru „mor” pe capete

  de Mihai Todoca | 13 februarie 2019, 12:05 PM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  UPDATE – Așa cum am preconizat astăzi, în articolul cu titlul „Bulevardul Revoluției” a căzut în cap, iar Palatul Cenad „atacă” trecătorii cu bolovani”, pericolul de pe bulevard „pândește” aproape la fiecare clădire monument istoric. După Palatul Cenad, astăzi au mai căzut bucăți și dintr-o altă clădire centrală, de data aceasta însă s-au luat anumite măsuri de urgență.

  Chiar în aceste momente, o echipă a Primăriei intervine pe Bulevardul Revoluției pentru securizarea zonei din fața clădirii în care se află biblioteca Universității de Vest „Vasile Goldiș”, deoarece și de pe fațada acestui imobil cad tot mai multe ornamente pe trotuar, fiind un risc iminent pentru trecători (vezi imaginea de mai sus și galeria foto de la finalul articolului).

  Titlul inițial: „Bulevardul Revoluției” a căzut în cap, iar Palatul Cenad „atacă” trecătorii cu bolovani

  După ce luni a intervenit un echipaj de pompieri la Palatul Cenad pentru îndepărtarea elementelor de construcție din structura acoperișului care stăteau să cadă peste trecători, aseară, bucăți mari s-au desprins din nou din clădire, sfărâmându-se de asfalt. Doar norocul a făcut ca acestea să nu nimerească pe nimeni pe cap!

  Se pare că intervențiile pompierilor nu mai pot face față nivelului de degradare al clădirilor istorice din oraș, care au devenit între timp arme mortale în stare latentă, asemeni vulcanilor care pot izbucni în orice moment.

  Primăria încearcă, iar în unele cazuri, a și reușit să pună capăt situației prin impozitarea cu până la 500 % a clădirilor care se află în stări foarte proaste, devenind un pericol public pentru siguranța trecătorilor.

  La finele anului trecut, am profitat de ocazie, când primarul anunța că municipalitatea va renova din cheltuiala proprie un număr de 11 clădiri din Arad, și am întrebat despre soarta Palatului Cenad, despre care știam că se află într-o stare critică și că la parter există spații aflate în posesia Primăriei. Gheorghe Falcă ne-a spus atunci că există intenția de a reabilita clădirea, însă nu consideră că este încă momentul, întrucât mai întâi există în plan ca municipalitatea să intre și în posesia podului clădirii respective, unde s-ar dori realizarea unei galerii de artă.

  Până atunci însă… să vedem dacă mai rămâne ceva din pod.

  În loc de încheiere, privind imaginea de mai jos, înțelegem perfect mesajul: a „căzut” Bulevardul și suntem convinși că urmează și alte „victime”…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Trebuie neapărat ca trotuarele de pe Corso să fie pătate de sângele arădenilor. Și probabil cu cât va fi mai tănăr, cu atât mai puternica va fi atunci reacția „opiniei bublice” pe FB. Altfel văd că nimeni nu #rezist în fața primăriei să-l tragă la răspundere pe acest măscărici paranoid, pentru starea de degradare a clădirilor de pe bulevardul cu care se laudă în gura mare, de parcă ar fi o realizare a lui tasu și măsa inainte să se fi stabilit în Brad.
   Jigodia a suferit o mutare și-i afectează, după cum văd, doar pe politicieni. Iar la falcă este într-un stadiu avansat, fără nici un dubiu.

   --12 voturi
   +1
   -1
   • …imposibil sa nu adaugi #rezist in orice postare! Incredibil cat poti fi de obtuz(patrat nu-ti place)! Hodorog mirceabadian paranoic!

    Da’ pt ca esti atat de ocos si destept…de ce nu faci o reclamatie la autoritatea locala! Io-te Politia Locala…iei telefonu’ si suni:
    -buna ziua sunt un aparator al acestui oras…sunt aradean fanatic, nu vinitura…as dori sa reclam proprietarii imobilului din casa cu plopi, strada Sperantei pentru faptu’ ca nu-si reabiliteaza fatada si astfel pun in pericol siguranta trecatorilor!

    Apoi astepti, o zi, o saptamana, o luna si dupa aia vii in fata noastra sa cotcodacesti ca un cocosel cocosat !

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Din articol intelegem(unii nu toti) ca “Primăria încearcă, iar în unele cazuri, a și reușit să pună capăt situației prin impozitarea cu până la 500 % a clădirilor care se află în stări foarte proaste, devenind un pericol public pentru siguranța trecătorilor. ” deci vina apartine in aproape 90% celor care detin aceste cladiri!
   Din cate stiu, daca spicuim de prin legi : Administraţiile publice locale pot asigura, LA CEREREA PROPRIETARILOR , finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii.
   Deci proprietarii, ce fac? Politia Locala ce face?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.