vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Artizanii locali nu au ce căuta la Zilele Aradului! În locul lor… Carla’s Dreams și alții

  de Mihai Todoca | 8 august 2016, 5:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Vă plac lucrurile făcute de mână? Adică hand made cum se zice acum. Nouă da, pentru că au un suflet al lor, au o bucată de omenie în ele, o bucată din mâna celui care le-a făcut. Nu ies de pe o bandă dintr-o fabrică, nu, acele lucruri au băut cafeaua de dimineață împreună cu artizanul, cu acel om care face cu dragoste ceva pentru oricine își dorește.

  Da, este și un bussiness. Da, se plătesc aceste lucruri. Da, aveți dreptate, acela se cheamă RESPECT. Respect pentru munca unui om, pentru iubirea cu care oferă clienților produse unicat. Și poți să fii sigur că sunt unicat. Artizanul nu muncește cantitativ, el muncește calitativ.

  Acum să revenim puțin la acest respect. În Arad, avem mai mulți artizani care au început o afacere în domeniul „hand made”. Mi-ar place să cred că acești mici întreprinzători găsesc susținere din partea clienților. Am crezut până azi că și autoritățile locale îi sprijină. M-am înșelat. De aici încolo, respectul se pierde în ceață.

  Un artizan local, care a mai participat la Zilele Aradului de două ori la rând (un festival care se pretinde de anvergură locală) nu mai are loc.Așa cum nu au nici alții. A primit telefon de la Centrul Municipal de Cultură și i s-a spus că i s-a analizat cererea dar… „NU AVEM LOC”. Auzi tu? Nu mai avem loc în tot Aradul… Ca să fim bine înțeleși: acest festival este al Aradului! Al oricărui arădean. Dar, oare, cum definesc cei de la Centrul Cultural municipal noțiunea de „loc”?

  Ne pregătim să devenim metropolă. Cum? Cum reușim să creștem dacă nu punem deloc accentul pe dezvoltare? Pe lărgirea unui spectru al gândirii? Dacă nu are loc un producător, înseamnă că sunt alții cu o putere financiară mai mare. Acest lucru ne bucură, înseamnă că orașul se mișcă, dar nu îi putem ignora pe ceilalți.

  Spațiile sunt limitate. Nu! Spațiile nu sunt limitate. Gândirea este limitată la a copia ceva ce a fost anul trecut fără a căuta modalități de îmbunătățire.

  Pentru a avea un succes real, orice eveniment sau festival trebuie să ajungă să se bucure de acea noțiune de tradiție. Aici nu mai poate fi cazul, deoarece unii din cei care au fost prezenți la festival, anul acesta nu vor mai fi. Dacă un lucru e bun, se păstrează și se clădește în jurul lui, așa se dezvoltă, dar dacă se înlocuiește… rămânem să stagnăm, să mucegăim mereu în același loc.

  În poza aceasta vă prezentăm ceea ce NU veți putea vedea la Zilele Aradului.

  13988650_1189125187818127_1277337448_n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt expozant la zilele Aradului de ani de zile, si totodata cunosc majoritatea participantilor, in special Anca, persoana care face aceste minuni, pe care o odmir si o indragesc atat pe ea cat si munca ei. NU mi se pare corect si nici normal ce se intampla! Din cate stiu, incepand cu anul acesta nu se mai ocupa primaria cu acest targ, ci alta unitate, si cred ca de aici pleaca marea problema. As dori sa comunic persoanelor care se ocupa cu acest targ sa se gandesca bine in ce vor sa transforme zilele aradului.. intr-o parada de circ, sau in targurile din Hall (Austria), sau Colmar (Estul Frantei). Pwntru ca pana anul trecut totul mergea ok, sunt curioasa ce se va intampla anul acesta.
   Dragei mele prietene anca ii spun se nu se lase invinsa si sa mearga mai departe, pentru ca, asa cum i-am mai spus : e loc pentru toata lumea.

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Sa le fie rusine organizatorilor!Un an intreg asteptam, sa vina acest targ,mai ales pentru aceste lucruri minunate si unice care nu le gasim in orice magazin.Nu mai vrem chinezarii!Vrem sa ne bucuram de acele lucruri superbe si sa dam posibilitatea acestor artizani sa creeze lucruri de care noi,Aradeni sa ne putem bucura!Sa va fie rusine ca ne luati aceasta posibilitate!

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Indiferent cine din cadrul Administratiei publice se ocupa de Org. Zilelor Aradului, trebuia sa faca un efeort si sa „inghesuie” inca un loc pentru un aradean doritor de a expune roadele muncii sale. Ca doar asta ar trebui sa fie SPIRITUL din cadrul Zilelor Aradului. Niste zile a oamenilor pentru oameni!

   Stimati doamne si domni ce veti participa la „Targul Anual” din cadrul Zilelor Aradului!
   Inghesuiti-va cate un pic fiecare si primiti intre voi pe aceasta femeie. Daca o faceti voi de buna voie, LOCURILE fiind aceleasi, „organizatorul” nu are nici cuvant de zis. Locurile fiind platite ce ar putea ei spune? Ca este ilegal? Sa incerce doar.
   Lasti egoismul de o parte si faceti un gest frumos, fata de un concetatean! Aratati ca va pasa!
   Daca exista vointa se poate rezolva o situatie absurda, pur birocratica.
   Demonstrati ca STITI CE INSEAMNA SOLDARIZARE, cu unul de-al nostru.
   Persiflatii pe birocrati si faceti un gest frumos, pe care noi aradenii de suflet, l-am aplauda!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.