marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Artiștii din toată țara, chemați la protest pe 26 martie, declarată „Ziua Supraviețuirii Artiștilor Independenți”

  de Special Arad | 24 martie 2021, 1:30 PM | Cultură | Naţional

  0

  Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură – ATIC invită pe 26 martie, la ora 12:00, pe toți lucrătorii independenți din cultură, precum și pe cei care se solidarizează cu aceștia, să își exprime pierderea participând la o acțiune artistică colectivă, desfășurată simultan în mai multe orașe din țară.

  Lista locațiilor rămâne deschisă și organizatorii îi încurajează pe artiștii independenți din alte orașe să organizeze manifestația pe plan local. La Târgu Mureș, de exemplu, cel care îi cheamă pe artiștii independenți la protest este dramaturgul Székely Csaba, cunoscut arădenilor datorită romanului „Flori de mină”, adaptat la Arad de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” în 2017. De asemenea, deși născut la Târgu Mureș (unde locuiește și astăzi), Székely Csaba a locuit o perioadă la Arad, unde a și absolvit liceul.

  Locațiile anunțate ale acțiunii sunt:
  • BUCUREȘTI, Ministerul Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3
  • CLUJ NAPOCA, Primăria Cluj Napoca, Bdul Eroilor, nr. 2
  • TIMIȘOARA, Primăria Municipiului Timișoara, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga 1
  • IAȘI, Primăria Municipiului Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11
  • CRAIOVA, Palatul Prefecturii, Piața Mihai Viteazul
  • TÂRGU MUREȘ, Primăria Târgu Mureș, Piața Victoriei, nr. 1

  Obiectele depuse în fața instituțiilor, ca mărturie a pierderilor artiștilor

  „Luna martie marchează un an de când viețile noastre profesionale au fost suspendate. În acest an au avut loc nenumărate discuții, consultări, am scris petiții, am formulat cereri concrete, am strigat mesaje de ajutor către autorități. Răspunsurile nu acoperă problemele concrete și diverse cu care se confruntă sectorul independent.

  Tot în acest an, fiecare dintre noi a pierdut ceva. Proiecte. Bani. Spații. Colegi. Unii ne-am luat joburi temporare ca să ne putem plăti chiriile. Alții ne-am mutat la părinți. Unii am renunțat. Alții ne-am propus să rezistăm până la final. Pentru toate lucrurile pe care le-am pierdut în acest an și pentru a semnala public faptul că artiștii/artistele și lucrătorii/lucrătoarele independenți / independente sunt permanent într-o luptă de supraviețuire în care zi de zi asistăm la o dispariție sau la o pierdere, revendicăm ziua de 26 martie ca fiind Ziua Supraviețuirii Artiștilor Independenți.

  Pe 26 martie, la ora 12.00, invităm toți lucrătorii independenți din cultură, precum și pe cei care se solidarizează cu aceștia, să își exprime pierderea participând la o acțiune artistică colectivă, desfășurată simultan în mai multe orașe din țară.

  Urmați acești pași, oriunde v-ați afla:

  1. Alege un lucru (un obiect) legat de arta pe care o practici și care și-a pierdut sensul de când a început pandemia.
  2. Vino cu el Vineri, 26 Martie, la ora 12 în fața Primăriei, și depune-l
  3. Vom depune obiectele în fața instituției, și le vom lăsa acolo, ca mărturie a pierderilor noastre.
  4. Dacă totuși aduci obiecte prețioase, le poți lua înapoi după ce se termină manifestația.
  5. Fă o fotografie și posteaz-o pe orice rețea de socializare cu #ziuasupravietuirii. Aceasta acțiune este prima dintr-un șir de reacții publice care vor urma de acum încolo, până când condiția noastră se va îmbunătăți fundamental.
  Dacă nu ești artist independent, dar vrei să susții cauza noastră, vino și tu, alătură-te celor care participă la această acțiune!”.

  Separat de această acțiune, peste 200 de operatori culturali și artiști au trimis o scrisoare deschisă Președintelui, pentru a semnala situația gravă din sectorul artistic

  Un număr de 216 actori culturali (printre care asociații, actori de teatru, muzicieni, manageri de firme din domeniul cultural și oganizatori de evenimente) au semnat o scrisoare deschisă adresată Președintelui Klaus Iohannis, în care îi atrag atenția asupra situației grave din sectorul artistic și îi solicită luarea unor măsuri economice conforme cu situația în care se află sectorul cultural, precum și realizarea unui plan național de relansare a domeniului culturii.

  Printre semnatari se numără organizatorii evenimentelor Untold, Electric Castle, Street Food Festival, ART Mania, Jazz in the Park și JazzTM, managerii firmelor Eventim.ro, BLT.ro și iaBilet.ro, artiști precum Tudor Chirilă, Nicu Alifantis, Alin Dinca (solist Trooper), Paul Ciuci și Micu Ionut (membrii trupei Compact), Dan Costea (membrul trupei COMA), Dan Georgescu (membrul trupei byron) și membrii trupei timișorene JazzyBIT, Teodor Pop, Mihai Moldoveanu și Szabo Csongor-Zsolt.

  Niciun artist sau operator cultural din Arad nu s-a alăturat demersului până acum, însă lista rămâne deschisă pentru cei care doresc să se înscrie, aici.

  Mai jos, scrisoarea deschisă integrală:

  Stimate domnule Presedinte Klaus Werner Iohannis,

  A trecut mai bine de un an de când efectele pandemiei cauzate de virusul SARS CoV 2 au început să se resimtă și în România. Cultura a fost printre primele domenii afectate de pandemie, fiind chiar un simbol al începutului acesteia, prin restricționarea sau anularea a numeroase evenimente sau activități culturale și, cel mai probabil, va fi ultimul domeniu care își va reveni la normal.

  Apelăm la dumneavoastră în calitate de Președinte al tuturor Românilor pentru urgentarea implementării unei scheme de ajutor de stat, precum și a unui plan de redeschidere a sectorului cultural, până nu este prea târziu.

  Cultura nu a fost niciodată o prioritate în ultimii 30 de ani în planurile de dezvoltare a țării. În ciuda acestui fapt, datorită ambiției operatorilor din domeniu, sectorul a crescut puternic în ultimii 10 ani. Efortul nostru colectiv a adus României recunoaștere internațională, a creat zeci de mii de locuri de muncă, a avut milioane de beneficiari direcți și a contribuit, potrivit diferitelor măsurători, cu între 1,5% și 3% din PIB la economia țării.

  Însă cele mai multe dintre măsurile luate de autorități nu dovedesc înțelegere cu privire la funcționarea sectorului cultural. Putem enumera câteva exemple de astfel de măsuri:

  • Prima ordonanță militară din starea de urgență a interzis complet activitățile culturale și evenimentele profesional educaționale
  • Majoritatea finanțărilor adresate domeniului cultural, locale sau naționale, au fost suspendate
  • Normele de organizare de evenimente au fost publicate târziu, fără nicio consultare în prealabil cu profesioniști din domeniu
  • Până în prezent nu a fost adoptată o schemă de ajutor de stat pentru sectorul cultural sau al evenimentelor educaționale și de networking. În schimb au fost publicate spre dezbatere publică patru scheme de ajutor, niciuna ținând cont până la capăt cu adevărat de consultanța oferită de profesioniștii din sector
  • Până în prezent, în ciuda efortului mai multor operatori culturali și din domeniul evenimentelor profesionale educaționale, încă nu s-a pus bazele unui grup funcțional de lucru care să pregătească un plan de redeschidere a evenimentelor și activităților culturale
  • În Planul Național de Redresare și Reziliență nu găsim un pachet de măsuri concrete pentru cultură, în schimb regăsim probleme sistemice pe care România le avea de dinainte de pandemie

  Aceste măsuri, deopotrivă puține, inadecvate și întârziate, neînsoțite în prealabil de un plan de redresare, nu vor face decât să șteargă tot progresul realizat de către sectorul cultural privat în ultimii 10 ani. Noi, artiștii și operatorii culturali, ne simțim îngrădiți de la dreptul fundamental al muncii, fără a fi în vreun fel compensați pentru pierderile noastre.

  Domnule Președinte Iohannis, sectorul cultural nu își dorește nici tratament preferențial, nici măsuri care să pericliteze eforturile autorităților de a proteja populația țării de pandemie. Atât artiștii, cât și operatorii culturali își doresc tratament egal și șansa de a-și proteja organizațiile, proiectele și inițiativele de care România a beneficiat și cu care s-a mândrit până în 2020.

  Solicităm:

  • Luarea de măsuri economice conforme cu situația în care sectorul cultural se află: o schemă de ajutor de stat echitabilă pentru toți artiștii și operatorii culturali, adoptată în regim de urgență, care să prevadă despăgubire justă pentru toți operatorii culturali, indiferent de subdomeniul de activitate și forma de organizare juridică

  • Realizarea unui plan național de relansare a domeniului culturii, cu implicarea specialiștilor, bazat pe predictibilitate, care să prevadă o schemă de redeschidere a activităților, și pe baza căruia artiștii și operatorii să-și poată planifica activitatea, respectiv despăgubiri și asigurări pentru cei care nici la un an de la debutul pandemiei nu-și pot relua activitatea

  Intervenția dumneavoastră, Domnule Președinte, ar fi considerată un semn că sectorul cultural nu este abandonat și ar demonstra că Statul român prețuiește cu adevărat sectorul cultural și contribuția sa în societate.

  De asemenea, dacă se va trece la realizarea acțiunilor solicitate anterior, de aceste măsuri vor beneficia și domenii conexe, cum ar fi domeniul Horeca sau domeniul turistic.

  Această scrisoare vă este adresată, Domnule Președinte, nu de un individ, nu de o organizație sau de vreun subdomeniu al culturii, ci în numele întregului sector cultural, dar și în numele celorlalte domenii sau industrii care suferă de același tratament neglijent, care poate duce la o destabilizare puternică a pieței unice.

  În 2016, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, declarați: «Cu toții ne dorim, cred, să trăim într-o lume mai bună, mai educată, mai corectă și mai decentă. Dar pentru a trăi într-o astfel de lume trebuie s-o creăm zi de zi, împreună și putem face acest lucru prin cultură».

  Vă cerem să vă aduceți aminte de acele cuvinte și ca un apărător al culturii, cum mulți vă consideră încă din 2007, să ne fiți alături în cel mai greu moment al sectorului nostru, de la căderea comunismului încoace.

  Cultura este sufletul unei comunități. Cultura deschide minți, creează identitate, contribuie în mod direct la creșterea calității vieții oamenilor, sprijină educația, întărește comportamente individuale și sociale pozitive, crește încrederea oamenilor unii în alții, contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a unei țări și colaborează cu multe alte domenii reprezentative pentru o societate. Cultura integrează, inspiră, promovează, vindecă și ajută fiecare persoană cu care intră în contact. Acum, când ne aflăm în fața unei provocări fără precedent la nivel mondial, este cel mai rău moment să o lăsăm să moară.

  Cu deosebită considerație,

  1.AROC – Asociația română a organizatorilor de concerte și evenimente culturale
  2.MUZE – Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans
  3.ALIS – Asociația Lucrătorilor în Industria Spectacolelor
  4.PaCTE – Patronatul Companiilor de Tehnică în Evenimente
  5.AFIN – Asociația Furnizorilor din Industria Nunților
  6.Ștefan Teișanu – Director executiv, Centrul Cultural Clujean
  7.Alin Vaida – Director Executiv Asociația Fapte – Jazz in the Park
  8.Iulian Obogeanu – Electric Castle Festival
  9.Emil Ionescu – General Managing Partner iaBilet.ro
  10.Guido Janssens – Managing Partner Emagic Live/Awake Festival
  11.Bogdan Buta – Untold/Neversea
  12.Codruța Vulcu, ARTmania Festival Sibiu/Blaj aLive
  13.Cristian Hordilă, Festival Manager, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)
  14.Andi Mitoi, Summer Well Festival
  15.Răzvan Ailenei – CEO Sindrum Media
  16.Tudor Chirilă – actor, muzician
  17.Răzvan Manta – Administrator BestMusic Live Concerts / METALHEAD
  18.Radu Stroescu – general manager & founder BLT.ro
  19.Claudiu Popa – general manager Eventim.ro
  20.Adrian Despot – muzician, producător
  21.Codruț Dumitrescu -Overground Music
  22.Elena Ghenoiu- dansator, actor
  23.Teodor Negrea – /FORM Space, /FORM Days Festival
  24.Costin Crețulescu – managing partner Colorbitor
  25.Andrei Gatu – managing partner Colorbitor
  26.Claudiu Cîrțînă – Rock FM, Ambasador MUZE
  27.Cicirean Flaviu – General Manager, Brand Emotion SRL – Brand Minds, Digitalium, Bucharest Business Institute Octavian Maier – general manager Vadoo Chill Fest
  28.Daniel Santa – general manager Comparty Events / diMansions Hit Music Festival
  29.Marian Gîlea, președinte Asociația Culturală Fanzin
  30.Ada Vertan, președinte Fundația Culturală Action Art
  31.Liviu Vieru, general manager & founder 7 Arts Agency, managing partner Gradina Urbană, managing partner Club A, founder Support your local bands Festival
  32.Stolea Antonio- general manager Events by Tonyo
  33.Rolando Vasilescu, manager general 1ArtistMusic
  34.Julieta Georoiu, Asociația JG Victory of Art
  35.Roxana Patricia Butucel – președinte Asociația Industrii Creative, general manager Showberry (Rocanotherworld & Classix Festival)
  36.Budeanu Mihai – solist vocal 3SE
  37.Sorin Pârcălab – Stand-up Comedian
  38.Bogdan Vaida – muzician
  39.Dan Frînculescu – Comedian, membru MUZE
  40.Horea Marc – Asociația Beyond the Line Production
  41.Răzvan Scurtu, director executiv Smida Jazz Festival
  42.Horațiu Dumitraș – președinte ASC Cluj Raving Society / Delahoya
  43.Alin Dincă – solist Trooper
  44.Larisa Perde – Manager VRTW Artists
  45.Gabriela Suciu-Pădurețu, distribuitor – Follow Art Distribution SRL
  46.Sorin Branciog – Președinte Asociația Dora D’Istria – Centrul educațional și cultural
  47.Marius Stanca – General Manager – Jupiter 8 Management SRL
  48.Mihai Dragomir – Howl Otta
  49.Oana Omer – Organizația Distribuitorilor de Opere Audiovizuale din România
  50.Crețu Călin – CEO Headline Productions
  51.Daniel Draghici – Wise Factor (Color, The Fresh, Cabal, Masque, Backyard Weekend)
  52.Ana Maria Costea – General Manager Stardust SRL
  53.Popescu Romeo – Director Executiv Asociația “Vivat Spectatores”
  54.Valentin Vasiloiu – Director General Ticketing Nation SRL/ Entertix/ MyTicket
  55.Radu Groza – General Manager Golden Media – Events & Concerts SRL
  56.Vasilescu Violeta – General Manager Arta Scenei Events SRL
  57.Christian Raetscher – General Manager German Quality Entertainment
  58.Oana Giurgiu – producător film/Director Executiv Festivalul Internațional de Film Transilvania
  59.Gabriel Stancu – Președinte Asociația “Teatralis”
  60.Albert Benone – General Manager Spectacole Iași SRL
  61.Ifrim Viorel – General Manager Spectacole Brasov SRL
  62.Mihai Roman – General Manager Misha Events SRL
  63.Gheorghe Popescu – Agenția Cortina
  64.INDIERO – Asociația producătorilor și editorilor de muzică independenți din România |
  Asociația ROMANIAN ARTISTS WORLDWIDE (RAW MUSIC)
  65.Mădălina Mihai – Asociația Pomul Comorii
  66.Sani Stranszky – designer /founder MushuROI Creative Hub, Numa Design Studio
  67.Melinda Boros – producător de film/ Asociația Film în Transilvania
  68.Andrei Dinu – EVENT HEROES – Co-Fondator și Organizator TEDxBucharest
  69.Mihnea Hanganu – Vinyl, Rum, Tapas & Wine
  70.Norbert Tako – fondator Centrul Cultural PLAI / JazzTM
  71.Claudio Michelusi – General Manager MTIME ENTERTAINMENT SRL Bucuresti
  72.Luigi Gageos – Președinte jmEvents, Director EUROPAfest
  73.Bogdana Horațiu – Director artistic Jeunesses & Dinu Lipatti / Bucharest International Jazz Competition
  74.Alin Caraman – CEO K Group :Wine and Street Food Festival/ Salonul Imobiliar București/Mariage Fest/Luxury Experience/Salonul Auto-Moto
  75.Dora Pătrașcu – PR and Communication Manager K Group
  76.Laurențiu Oprea – Director General Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual – Asociația Română de Gestiune a Operelor Audiovizuale (UPFAR-ARGOA)
  77.Paul Ciuci – solist, compozitor, chitarist – Trupa Compact
  78.Micu Ionuț – toboșar trupa COMPACT
  79.Dragoș Guraroșie – general manager Mixtopia Live (BurgerFest, Bucharest Craft Beer Festival)
  80.Cristian Sorea – Acționar Comics Club, Founder Punchline Events
  81.Dan Costea – muzician trupa COMA
  82.Vertan Adriana – Președinte Fundația Action Art
  83.Ilie Mihai – organizator de evenimente (Final Step Productions, Metal Gates Festival)
  84.Sosa Andrei, organizator de evenimente Club Expirat
  85.Dobie Adam – Artist Booking Agent
  86.Apostol Petre Florin – artist și organizator evenimente (International Artist Management)
  87.Hotima Radu-Alexandru – organizator evenimente Hot Events Production SRL
  88.Oltean Daniel – Craft Zone
  89.Teodor Pop, Mihai Moldoveanu, Szabó Csongor-Zsolt – artiști, JazzyBIT
  90.Mihai Axinte, actor, percuționist, owner www.interstellar-events.ro și organizator de evenimente
  91.Adrian Schiopu – Amalia Gaita Band (Timișoara)
  92.Ionut Hupca, manager Cyclic
  93.Bogdan Postelnicu – Teddy Bear (organizator evenimente / producator muzical / dj)
  94.Roxana Luca – manager de producție, ABC Producție de Evenimente SRL
  95.Andreea Nedelea – producător de spectacole, Uranus Media SRL
  96.Alin Halațiu – președinte Asociația Help Me Be A Rockstar / stage manager, administrator Alinescu și Asociații
  97.Diana Buluga – președinte Asociația Create.Act.Enjoy
  98.Andi Daiszler – președinte Asociația Daisler
  99.Covaliu Constantin – General Manager Why Not Us (Street FOOD Festival, Comedy Weekend)
  100.Cornelia Borza – Președinte Asociația Năsturelul Vesel (Magic Garden)
  101.Cristian Beiu – Director Sublime Events SRL (Sublime Romania)
  102.Sugár Teodor David – consultant ticketing
  103.Lupșa Andrei Claudiu – Managing Director Overskin Entertainment
  104.Daniel Ignat – Solist Vocal (Probizz IDEA SRL – Firma organizatoare de evenimente artistice)
  105.Dan Ionescu – Președinte Asociația APPR – Romania Te Iubesc!
  106.OWPN Academy – Asociatia Owpn Academy
  107.OWPN.SPACE – Agenție pentru artiști și evenimente de muzică electronică
  108.Marius Migleș – Soulseeker SRL (servicii foto pentru evenimente)
  109.Nicu Alifantis – Alifantismusic
  110.Adonis Mureșan – Byron Audiovisual events
  111.Ferenc Maki – Fox In The Box Studio
  112.Gabriel Aldea – Komiti
  113.Cătană Răzvan – Wattech Systems
  114.Virgiliu Mureșan – Wattech Production
  115.Aura Crecan – Manager AD LIBITUM VOICES și Manager Wellbeing4all Internațional Ballroom
  116.Joey de Alvare – General Manager Biscain Group
  117.Iulia Pop, Overground Music
  118.Teodora Moroșanu – muzician, trupa Rockabella
  119.Bogdan Moroșanu – producător trupa Rockabella, Inginer de sunet trupa The Mono Jacks
  120.Laura Laurențiu – PR Manager Jazz in the Park, Communication Manager Zilele Culturale Maghiare din Cluj
  121.Dan Georgescu – artist, trupa byron; inginer de sunet Unda Recording
  122.Ilinca Ghișoiu – Overground Music
  123.Misaras Ioan Ciprian – Master In Sound Systems
  124.Sebastian Marcovici – Președinte Asociația Focus Sibiu
  125.Marius Moga – Someș Delivery, Asociația miniMASS
  126.Florin Ciofica – Director Executiv Royal Studio Production
  127.Dragoș Bâscă, Twin Arts
  128.Osaciuc Radu – Dimitri’s Bats / Ciocanul Services
  129.Dorina Constantn – Overground Music
  130.Levente Sánta – general manager Backstage Production, Cluj-Napoca / Discoteca ’80
  131.Iulian-Petru Toma – Techno Wall Events Iasi
  132.George Popa (compozitor – Membru Asociația MUZE)
  133.Melnic Dumitru(Melnic Dima) – dansator profesionist, antreprenor(Sushi Time), Membru MUZE
  134.Alexandru Nagy – Teatrul Independenților Profesioniști / Performance Delivery (actor, regizor, tenor), Membru & Ambasador MUZE
  135. Chiriac Dan – dansator profesionist/coregraf – Wholygunz SRLD- membru MUZE
  136.Takács Aranka – Aranka Consulting SRL și A.K.A Creating & Managing SRL- organizator evenimente și producție film
  137.Lisievici Alexandra Sabina – actriță, ,producătoare film și teatru, scriitoare
  138.Simion Valeriu, actor.
  139.Alyanna Lu – cântăreț, actor, compozitor, prezentator tv
  140.Marin Alexandru Antonio – Andu ( Coregraf) – Asociația MUZE
  141.Tudor Bogdan – Administrator Compania de Evenimente Funtasticii SRL
  142.Maria Tudor – Fondator Asociația Magic Star Kids 2000
  143.Gabriela Hamzescu – președinte Asociația EnergizArt
  144.Bogdan-Adrian Zamfir – Dansator/Coregraf – Președinte al Comisiei de dans – Asociația Muze
  145.Marius China – Fondator “Sprint Music”
  146.Marius Sofron – Administrator “ Sprint Media Group”
  147.Vladimir Palamarciuc – Vova – dansator/coregraf – Membru Asociația Muze
  148.Alexandru Floroiu – Actor, Director General și Impresar Artistic – Breasla Actorilor
  149.Ciprian Chiricheș – Actor, membru MUZE
  150.Dan Fințescu, manager Amadeus, actor de voce, membru fondator RAW Music
  151.Mirel Alexa – director executiv Sports Festival
  152.Delia Pann – artist, membru MUZE
  153.Erik Bubui – artist – dansator – coregraf – Membru MUZE
  154.Marius Vlad Stefanescu – WISE (organizator evenimente / artist)
  155.Eftene Andrei – artist – Membru MUZE
  156.Eduard si Bianca – Magicieni
  157.Vlad Anca – Douanutri
  158.Anette Marka, actor, membru MUZE,
  159.Roxana Pistolea – avocat – Membru MUZE
  160.Monica Felea, Ştefan Bradea – Bad Unicorn – distribuitor de filme de autor
  161.Dragoș Stanca – fondator UPGRADE 100 Festival (fost iCEE.fest)
  162.Cosmin Dobrescu – Cortes – artist, compozitor, membru MUZE
  163.Cătălin Davidescu – Dark Side Entertainment
  164.Nicolae Dragoș Eremiea – Dansator, Coregraf – Membru Muze
  165.Arcus Alexandru – Muzician/ Compozitor/Producător, Arc Entertainment
  166.Mihai Mateiu – manager cultural, scriitor, fondator Flux Project
  167.Mihai Popescu – Producător
  168.Daria Ghițu – Actor/Artist liric
  169.Maria-Casandra Hauși, Artist/ Muzician Independent (Proiectele Muzicale „Viu Grai” alături de Nicolae Pițiș; „NOD, NewOldDoina” și „Roots Revival România”) Membru ANMIR
  170.Zaharia Daniel – ASOCIATIA CULTURALA REF – Rockstadt Extreme Fest
  171.Ionut Serbana, muzician independent, membru ANMIR
  172.Constantinescu Mihai – muzician, trupa the M’s, membru ANMIR.
  173.Lilian Caraus – coregraf/performer, Asociația MUZE
  174.Marcel Logofătu – bassist trupa Spitalul de Urgență – membru ANMIR
  175.Jul Baldovin- producător muzical, artist liber-profesionist (membru ANMIR)
  176.Neagu Theo Thorn – actor/regizor/scenarist film – Membru MUZE
  177.Daniel Pop – Gazette / Colectiva Gazette
  178.Ramos Paloma Aparecida – Coregrafa / Dansatoare / MUZE
  179.Sabin Dima – Humans
  180.Rosu Dragoș Cristian ( “Istvan” ) – Coregraf și dansator -Membru Asociația Muze
  181.Ghenescu Cosmin – administrator Good Guys Events, administrator Misfit Events
  182.Andronache Mihaela – Producător Muzical
  183.Varty Mihail – actriță
  184.Grupul PONT, colectivul de lucru
  185.Dumitrana Daniel – Artist liber profesionist, Membru ANMIR
  186.Boldurescu „Valea” Valentina – dansator, coregraf – Membru MUZE
  187.Comanescu Liviu Robert – dansator membru MUZE
  188.Alexandru Teioșanu, Director Executiv Asociatia Nord
  189.Cosmin Dominte – actor, muzician, campion național & top 10 mondial Slam Poetry
  190.Marcela Motoc, actriță, membru MUZE
  191.Bocioc Iulian – Party Sound SRL
  192.Dragoș Adrian Claudiu – Events By Mi SRL
  193.Sava Madalina – Party Sound System SRL
  194.Bocioc Adina Maria – Asociația Cultural Educativă Smart Junior
  195.Dragoș Raluca – Adiral Event SRL
  196.Vincze Akos – Agenția Rima
  197.Rulea Cătălin PFA – muzician, scenograf
  198.Gina Mihai – MGM ARTISTS & CONCERTS SRL
  199.Ștefan Zaharescu – Booking /FORM Space, /FORM Days Festival
  200.Mihai Iordache – saxofonist, membru ANMI
  201.Roland Fekete – General Manager, WebRoll Agency
  202.Rus Mihaela – Asociația La Știubei
  203.Cătălin Dâlvărea – instrumentist liber – profesionist (www.dalvarea.ro)
  204.Luiza Zan – muzician de jazz, ANMIR
  205.Radu Dragomir | Art Live – Manager Evenimente Beraria H, Artist Management Trupa TAXI, Artist Management Nikolaos Papadoupoulos
  206.Alexandru Dăscăloiu – muzician independent, membru AN
  207.Olga Juverdeanu- GLOBAL RECORDS
  208.Muntean Radu – DJ și Producător
  209.Neacșu Cornel – Muzicant instrumentist
  210.Irina Lalciu aka Irina Milan – Dansator/Performer/Instructor, Membru & Ambasador MUZE
  211.Adrian Martin aka Swagger -Dansator/Instructor, Membru MUZE
  212.Cătălin Huțanu – compozitor și muzician instrumentist
  213.Catusanu Paul – general manager – Pro Event si membru formatia Antract
  214.Dana Sarmeș, Asociația Contra
  215.Gergely Balázs, Asociația Clujul Comoară
  216.Szabó Lilla, Uniunea Festivalurilor Maghiare din Transilvania

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.