Art Safari 2016 – Cea mai mare expoziție de artă din România. 22 de muzee și 50 de galerii, la Palatul Dacia din Capitală





Bucureștiul este în această perioadă capitala artei. 22 de muzee, 60 de galerii și cinci colecții private, prezentate în premieră, se regăsesc toate la Palatul Dacia.
Situat lângă Banca Națională, palatul a fost redeschis special pentru această expoziție unică la care sunt așteptați peste 35.000 de vizitatori, scrie stirileprotv.ro.
Cea mai mare expoziție de artă din Romania o puteți vedea zilele acestea în Centrul Vechi, la Palatul Dacia, construit în 1880 și repus în circuitul urban de Art Safari 2016.
Vizitatorii sunt întâmpinați chiar la intrarea în palat de elementul surpriză al expoziției, sculptura lui Constantin Brâncuși, „Ecorseul”. Aparține Universității de Arte București, însă, din motive de securitate, a stat într-un depozit și nu a mai fost expusă de ani de zile.
„Este o lucrare de la 1902, la care marele artist a lucrat vreme de doi ani. A început lucrarea ca un studiu anatomic”, a spus Ioana Ciocan, director general expoziție.
Expoziția se întinde pe 6.000 de metri pătrati și conține peste 5.000 de opere și obiecte de artă, aduse de 60 de galerii de artă din țară, dar și din străinătate.
Peste 350 de lucrări sunt însă dedicate dadaismului, mișcare ce sărbătorește 100 de ani și s-a născut aici, la noi.
Expoziția conține și cinci colecții private care pot fi văzute pentru prima dată de public. Una dintre ele se numește „colecția misterioasă”. Aparține unui bucureștean care nu a dorit să își dezvăluie identitatea și conține lucrări ale lui Victor Brauner.
Pereții Palatului Dacia-România, închis în ultimii ani, sunt împodobiți cu lucrări deosebite de Salvador Dali, Tonitza, Luchian.
Expoziția, unică în România, va fi deschisă timp de 11 zile. Un bilet costă 50 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50 la sută.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.