Arheologii viitorului din prezent: kinema ikon / serial / sezonul 2 / episodul 1

  de [email protected] | 31 January 2015, 3:51 PM | Cultură

  0

  Kinema Ikon a „survolat” diferite etape ale creației din era aproximativ contemporană, dar niciodată nu a mers atât de departe. Anul imaginar 4175 A.D. Misiunea de investigații 46*16’92”N 21*31’57”E. Raport științific despre starea ficțiunii… și despre coeziunea artei în starea actuală, dintr-un timp familiar, incert și, din când în când, inert: prezentul.

  Probabil cel mai futurist și intens episod din seria de expoziții kinema ikon a avut loc, ca de fiecare dată în ultimii doi ani și ceva, în sala cu acelasi nume, la Muzeul de Artă Arad, vineri, la ora 18. Sezonul cu numărul 2 a debutat cu o instalație ermetic închisă, ca un portal spre un viitor confuz, în care…… obiectele găsite pe un sit arheologic restrâns, – urme ale unei civilizații umane bizare, cel mai probabil din rândul unei secte arhaice ce se identifica cu inscripția „K.F.” – ies la iveală dovezi ale acestui habitat extrem de primitiv din punct de vedere tehnologic… dar cu tendințe artistice irefutabile.

  Cu alte cuvinte… ce lăsăm în urma noastră? Care e forma de cultură superioară ce – cu șanse îndoielnice – va dăinui în timp? Care formă de artă, dacă nu chiar existența noastră de zi cu zi, cu toate uneltele și obiectele aparent lipsite de importanță, va fi un vestigiu arheologic peste mii de ani?

  La aceste întrebări au săpat răspunsuri cei doi arheologi ai viitorului din prezent (sau invers: prezentului din viitor) de la „Agenția de Investigații Temporale KF” (Gabi și Ioana, proprietarii cafenelei), coordonați de teoreticeanul Geosab – nimeni altul decât Gheorghe Sabău, fondatorul kinema ikon.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.