luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arestați preventiv pentru 30 de zile. Urma să le ia bani și să-i treacă pe mai mulți migranți granița

  de Special Arad | 31 august 2022, 4:05 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad informează că doi cetățeni au fost arestați la Arad pentru o perioadă de 30 de zile pentru că au fost prinși când încercau să treacă ilegal migranți granița, contra unor sume de bani.

  „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 29.08.2022 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a doi inculpaţi, cu privire la comiterea infracţiunii trafic de migranţi în formă agravată, prev. de art.263 al.1, 2 lit.a C.p.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 29.08.2022 inculpaţii au transportat pe teritoriul României cu un autotren un număr de 31 migranţi, proveniţi din India şi Bangladesh, care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, cu destinaţia Italia, urmând ca în schimbul activităţii infracţionale să primească un folos material.

  În data de 30.08.2022 faţă de cei doi inculpaţi s-a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 zile.

  Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, aspect care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate”, transmite Parchetul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.