Are zece ani și nu știe cum arată un tort! Povestea tristă a șase copilași din județul Arad de care chiar și Moș Crăciun a uitat

  de Andrada Bobiș | 11 decembrie 2020, 11:51 AM | Povești despre oameni

  10

  Povestea am primit-o de la Lacrina, pe e-mail, dar ne-a emoționat după ce am citit primele rânduri. Lacrina a scos la lumină întunericul dintr-o casă din Gurba, o localitate din județul Arad.

  Șase copii ai unei familii trăiesc în condiții foarte grele și sunt zile în care nici nu au ce mânca. Se apropie sărbătorile de iarnă, dar pentru ei, aceste sărbători nu au existat. Cei șase copii au vârste cuprinse între un an și zece ani, cea mai mare fiind o fetiță. „În cei zece ani de viață, această fetiță nu a văzut niciodată cum arată un tort, nu știe cum e să primești un cadou…”, scrie Lacrina. Fetița va împlini zece ani chiar în preajma Crăciunului, la data de 23 decembrie.

  Din păcate, sunt sute, mii de familii care trăiesc în sărăcie în țară, dar și în județul Arad. Lacrina a scos la lumină povestea celor șase copilași care nu știu ce sunt jucăriile, cadourile și toate cele care pentru alți copii pot fi considerate banalități. Jucăriile sunt chiar ei, jucându-se unul cu altul…

  Lacrina a făcut și o listă cu un minim necesar pentru această familie.

  • alimente, apă, două covoare, perne, șosete pentru cei mici, hăinuțe, pampers mărimea 6, încălțăminte, jucării, suc și dulciuri de care orice copil se bucură să primească.

  Mărimea la încălțăminte pentru copilași este:

  -10 ani fetiță 33-34

  -6 ani băiat 32-34

  -3 ani fetiță 28 -29

  -2 ani fetiță 23-24

  -4 ani fetiță  26-27

  -1 an băiețel  21-22

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.